Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny zamek otwiera się sam

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Centralny zamek otwiera się sam

Witam wszystkich,
    jak w temacie, zdarzyło mi się już kilka razy zastać samochód otwarty. Za pierwszym razem myślałem, że zapomniałem zamknąć, ale już zdarzyło się kilka razy więc na pewno jest coś nie tak. Czy to może mieć związek ze słabym akumulatorem? Centralny zamek sterowany alarmem Prestige. Miał ktoś podobny przypadek?

Chyba jakaś plaga z tym centalnym, poczynając ode mnie. Zamyka i natychmiast otwiera, czy po jakimś czasie?

Comment

Ja miałem podobny problem. Kupiłem jakąś chińską centralke na allegro z siłownikami, zdalnym sterowaniem. 85 zł.

Zamontowałem siłowniki i wszystkie kable lutowałem przy centralce. Po kilku miesiącach (2-3) przychodzę rano do auta a tu auto otwarte, później było gorzej bo raz mogłem otworzyć a raz nie z pilota.

Zacząłem grzebać i doszukałem się utleniającej się a'la miedzi - ciężko mi się to lutowało wcześniej. Luty puściły na jednym połączeniu i to było problemem u mnie.
      Przewody chińskie są o małym przekroju , z miedzią to nie ma nic wspólnego - jakoś się to nazywa ,nie pamiętam, w każdym razie nie ma koloru miedzi.

Wymieniłem przewody na miedziane i wszytko mi śmiga bez zająknięcia czy to zima czy wiosna.

Comment

Hmm, tyle, że tu samoróbki nie było, a ten alarm to nie wiem na ile jest chińszczyzną, ale chyba montowane były przez ASO jeszcze przed sprzedażą.

Comment

dla sprecyzowania, wszystkie drzwi są otwarte? sprawdziłeś to? (czy tylko drzwi kierowcy, no bo te przecież otwierasz). a jak ruszyłeś za klamkę (alarm był zazbrojony?) to wyje coś?
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Sprawdź czujnik otwarcia drzwi. To ten gumowy cycek przy zamku na słupku (tam gdzie naklejki z rozmiarem opon i ciśnieniem). Gdy jest walnięty to tak jak byś próbował zamknąć auto z otwartymi drzwiami. Obserwuj również, czy lampka wewnątrz się zapala albo, czy w ogóle gaśnie.
            Było Honda Civic VII EU8 D16V1
            Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

Dziękuję za sugestie, zwrócę na to uwagę.
              Jednak już blisko dwa tygodnie jak problem nie wystąpił. Być może problem rozwiązała wymiana mikrostyków w obu pilotach, którą zrobiłem od razu. Były bardzo wyrobione i nie stawiały oporu - nie było wyczuwalnego kliku, bardzo lekko załączały i być może np przy odkładaniu kluczyków na półkę, wstrząs był wystarczający, by mikrostyk załączył. Mieszkam na parterze, a samochód stoi blisko, więc to możliwe.

Comment

Working...
              X