Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Air bag pasażera czy da się wyłączyć?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Air bag pasażera czy da się wyłączyć?

Witam
    Czy istnieje opcja wylaczenia air baga pasazera? Chcialbym fotelik tam wsadzic ale wiadomo o co chodzi.
    Pozdrawiam

W wielu autach jak i w IX jest tak, że otwierasz drzwi pasażera i ukazuje się, w kokpicie, wyłącznik poduszki pasażera, wyłącza się kluczykiem.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Miejsce dziecka jest z tyłu . Sorki za koment a nie odpowiedź,ale jestem czynnym zwolennikiem wprowadzenia zakazu wożenia dzieci w taki sposób,traktuję to na równi z telefonem,paleniem i żarciem podczas jazdy.Karą za to powinna być chłosta w rynku na gołą dupę

Comment

Zgadzam sie z reszta, ale mam tez noworodka i ktos dorosly musi byc z tylu bo placze itd. Jesli jest opcja wylaczyc air bag nie widze roznicy czy siedzi z tylu czt z przodu

Comment

Nie tylko Ty jeden ,większość ma/miała noworodka i problem z płakaniem.Trzeba zacisnąć zęby i przyzwyczaić.

Comment

Moze komus nie przeszkadza jak dziecko 2wutygodniowe sie zanosi, i tak naprawde nie wiedzac co sie z nim dzieje. Ja wole zeby zona miala oko a jesli nie ma airbaga to jeszcze raz zapytam jakie sa przeciwskazania? Chyba nie strefa zgniotu, bo bym musial ze 120 w sciane wywalic zeby doszlo do siedzenia.

Comment

W VII gen. ( hatchback ) niema opcji wyłączenia poduszki pasażera. Poza tym polecam pierwszy lepszy artykuł https://www.sklep-tosia.eu/artykuly-...dnik_a776.html

Comment

Choćby takie że wcześniej czy późnie zamiast się zatrzymać ,będziecie grzebać przy dziecku podczas jazdy.
                Tak jest i tego nie zmienisz ,każdy tak robi albo robił i każdy twierdzi że jego to nie dotyczy.
                Swoje widziałem,o szczegółach ciężko zapomnieć.Moje potomstwo nie przejechało w foteliku z przodu nawet pół metra.

EDIT Artykuł dobry ,właśnie zobaczyłem.
                Last edited by m26; 25-02-2018, 22:33.

Comment

No tylko, ze jak ja prowadze to zona "grzebie" przy dziecku z tylu a z przodu mam 5latke. Nadal nie widze problemu. Argumentow tez zbytnio

Comment

Dziekuje za artykul. Wg mnie tylko potwierdza ze przy wylaczonym bagu nie ma roznicy. Sa tylko zwolennicy dwoch teorii.
                    Tak czy inaczej jesli nie da sie go wylaczyc to jezdzenia z rzodu nie bedzie. Dzieki za odpowiedzi

Comment

Zamieszczone przez gumoleum Zobacz posta
                      Nadal nie widze problemu. Argumentow tez zbytnio
                      argument jest, ale widać że nie masz oryginalniej szyby przedniej. Oryginalna szyba w 7 genie przednia ma nalepkę w prawym górnym rogu:
                      Jeśli zadałeś to pytanie - oznacza że nie masz tej fabrycznej nalepki.
                      Dodam że warsztat który wymieniał Ci szybę - zrobił to niechlujnie, powinni umiejętnie (co potrafią zrobić) ją odkleić i nalepić na zamiennik! a jak tego nie zrobili mają obowiązek poinformować o tym użytkownika!
                      W momencie zdarzenia będą mieli kłopoty, możesz im wytoczyć sprawę o niewykonanie usługi zgodnie z wymaganiami, z drugiej strony, szkoda dziecka do szarpania się z tematem.
                      Last edited by rambo7; 26-02-2018, 14:14.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Nalepka nie jest obowiązkowa.Obowiązkowe jest natomiast oznaczenie umiejscowienia poduszki i to w taki sposób żeby nie dało się tego zniszczyć ani przez przypadek pozbyć. W KIA to te nalepki nie byly nawet przyklejone ,tylko wrzucone w schowek i naklejałem je przy przeglądzie zerowym wedle uznania.
                        Za to ktoś sie powinien wziać ,a nie wymyslać kolejne filtry i EGR-y.

Comment

W IX na ten przykład naklejka jest nie na szybie, a na osłonie przeciwsłonecznej pasażera.
                          Co wazniejsze - przy każdym odpaleniu na i-MIDzie pojawia się informacja o tym, ze uruchomiona jest poduszka przed fotelem pasażera i ikonka dotycząca nieumieszczania fotelika przed poduszką.

Comment

Working...
                          X