Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przednia lampa - ustawienie regulacji świateł

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przednia lampa - ustawienie regulacji świateł

Mam problem z jedną lampą przednią tzn. po stłuczce i naprawie lampy po jakimś czasie poziom świecenia świateł podniósł się. Chciałem wyregulować wysokość za pomocą pokręteł - nie działają - prawdopodobnie pękły, a mechanik poleciał sobie w kulki i nie zrobił tego. silniczek działa, jednak po opuszczeniu na 3 światło wciąż świeci wyżej niż druga lampa przy ustawieniu na 0. Czy istnieje jakiś sposób, aby bez rozbierania lampy + zdejmowania zderzaka obniżyć wysokość świecenia? Mam lampy z przedliftingu z żarówkami H4. Dodam, że chodzi o lewą lampę.
    Last edited by raybox; 31-01-2018, 12:21.

Po pierwsze - czy lampa została wymieniana? Co to znaczy naprawa? Może ktoś Ci wsadził lampę UK? Linia odcięcia wygląda tak samo jak w drugiej lampie, czy może symetrycznie?

Comment

Brzmi to znajomo... :P
      Mam podobnie. U mnie nie działał silniczek, mechanik stwierdził, że poleci w kulki i oznajmił, że nie da się tego naprawić. Ja, wówczas jeszcze nicniewiedzący, zgodziłem się na wymianę i wstawili jakieś g., w którym nie działa regulacja ręczna. U mnie jednak da się wysokość świecenia ustawić samym silniczkiem, czekam na wiosnę, żeby się za tą lampę zabrać. Zerknij tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...II-5d-1-4-2001

Co do Twojego pytania - moim zdaniem nie ma na to sposobu, poza wyjęciem lampy, rozklejeniem jej i sprawdzenia zębatek od regulacji.
      Moja VII gen

Comment

Lampa miała być wymieniona w całości, niestety zostało wymienione tylko same szkło - jest z homologacją na Polskę(ruch prawostronny).
        Aby łatwiej pokazać o co mi chodzi zrobiłem rysunek poglądowy w Paincie. Czarny cienki to linia wysokości świecenia lampy ustawionej w 100% dobrze - prawej.
        linia.jpg
        1) Standardowe ustawienie, jakie mam aktualnie - lewa lampa świeci sporo wyżej i niestety nie mam jak jej opuścić, bo nie działa mi ręczna regulacja. Oślepia kierowców, bo mrugają mi długimi w nocy.
        2) Ustawienie polegające na wypięciu kabli biegnących do silniczka lampy prawej - sprawnej i obniżeniu pokrętłem na 3 tylko lewej lampy(bo prawa jest wypięta). Wciąż jest wyżej, jednak nie oślepiam już innych, oraz na stacji diagnostycznej powiedzieli mi, że ostatecznie mieści się lewy reflektor w normie - jednak lepiej wyregulować i poprawić.
        No i na razie jeżdżę na wypiętym silniczku prawej lampy, aby lewa świeciła niżej, jednak chciałbym się zabrać do tego i w jakiś sposób obniżyć odbłyśnik w lewej lampie, aby było równo oraz abym w przypadku obciążenia mógł doregulować wysokość świecenia.

Czyli jednak raczej bez rozbierania zderzaka i rozklejania lampy się nie obejdzie? Da radę to zrobić bez kanału i podnośnika?
        Last edited by raybox; 31-01-2018, 19:21.

Comment

przede wszystkim WYSZUKIWARKA tematów:
          Ręczna regulacja reflektorów, zła wysokość świecenia
          nie dziala regulacja reflektorów

co do lamp musisz zdjąc zderzak, z tym że wystarczy że TYLKO zajmiesz się stroną lewą.

ewentualnie przejrzyj inne wątki:
          Zderzak Honda Civic VII - atrapa, grill, mocowania?
          Last edited by rambo7; 01-02-2018, 11:17.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X