Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie świeczki civic 1.6 vtec ??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakie świeczki civic 1.6 vtec ??

Witam,

Właśnie przymierzam się do wymiany świeczek w mojej hani. Jakie macie u siebie ? Standardowe NGK ZFR6J-11 czy może coś innego ??

pozdrawiam wszystkich
    Adam
    sigpic

Dokładnie te.

Comment

A ja będę chwalił i polecał wszystkim Denso Dla B16 będą pasować K20PR-L11 lub IK20.

Comment

Mój 1.6 VTEC to D16 ...
        sigpic

Comment

a jakie sa objawy zuzytych swiec.po czy poznac ze swiece sa do wymiany?
          pozdrawiam.

Comment

Zamieszczone przez adam1979 Zobacz posta
            Mój 1.6 VTEC to D16 ...
            https://www.globaldenso.com/cgi-bin/...&action=search
            Do wyboru, do koloru.

Comment

honda civic 2003 1.6 v-tec

witam.
              Właśnie mam wymieniać świece w swojej hondzi na Brisk typ tuning o oznaczeniu DR14ZC Czy ktoś montował z was takie świeczki??

Pozdrawiam

Comment

a co myślicie o świecach boscha?i jakie są objawy uszkodzonych świec

Comment

Osobiście twierdze że NGK są najlepsze,a bosch produkuje no powiedzmy średnie. Co do objawów zużycia to w instrukcji piszą zeby wymieniac co 40 tys km po prostu, a jak nie to można sprawdzić po "osmaleniu" Ostatnio u siebie wymieniłem na NGK ZFR6J-11, koszt nie jest wygórowany - ok. 20zł/sztuka

Comment

Instrucja i katalog podaja NGK ZFR5J-11 w normalnej eksploatacji, natomiast
                    NGK ZFR6J-11 w goracym klimacie lub w stylu jazdy z mocniejszym obciazeniem.

Comment

Witam.
                      Ja ostatnio zauważyłem drobne problemy z ruszaniem gdy silnik jest zimny. Po nocy w czasie odpalania kręci troszkę dłużej rozrusznikiem, a przy próbie ruszenia lekko się dławi i dopiero obroty rosną. Po 10 minutach, jak tylko troszkę złapie temperaturę wszystkie objawy znikają. Jest to denerwujące bo czasami przy ruszaniu się przydławi i zgaśnie. Zastanawiam się czy ta sytuacja może być spowodowana zużytymi świecami? W zasadzie nie były wymieniane od chwili zakupu, tj od 2001r ale przejechałem na nich dopiero 65 tyś. Z drugiej strony miesiąc temu wymieniłem rozrząd i nie byłem na regulacji zaworów, czy to może mieć jakiś wpływ. Teraz zastanawiam się czy wymienić świece, a jeżeli tak to jakie? Hania jest z 2001r. silnik 1.4 16V.

Dzięki za wszelkie uwagi i porady.

Comment

U tego gościa https://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3759859 kupiłem do D14Z6 świeczki DENSO KJ16CR-L11 za 12,50 zł/szt. co z przesyłka dało 57 zł. Wychodzą taniej niż NGK a spisuja się tak samo - używałem Denso naprzemiennie z NGK w poprzedniej HAni i różnicy nie było więc po co przepłacać.

Comment

Working...
                        X