Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głośniki do civic vii 5d

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakie głośniki do civic vii 5d

Witam posiadam Honda Civic VII 1.6 2001 5D wiem że jest dużo wątków na ten temat na forum ale chciałem spytać się żeby niewywalić pieniędzy w błoto jakiej wielkości podejdą głośniki do civica chodzi mi o przód i czy muszę montować dystanse mdf?

jeśli zdejmiesz boczek drzwi i zobaczysz koszyk do którego przymocowane są głośniki i kupisz takie co się da wsadzić do tego koszyka to nie trzeba mdf. Jeśli będziesz chciał głośniki większe to musisz rzeźbić mdf.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

ok dziękuje za odpowiedź tylko teraz doradź mi bo mam dwa rodzaje do wyboru głośników firmy Paying podeśle link sam doradź czy będę musiał przerabiać czy nie

Głośniki samochodowe Peiying PY-AQ603C w RTV EURO AGD. Maksymalna moc wyjściowa: 120 W, Liczba głośników w komplecie: 2, Rodzaj: głośnik trójdrożny, Średnica głośnika: średnica 15,2 cm... Zobacz w RTV EURO AGD!

Comment

na pamięć nie znam gabarytów, dlatego najlepiej będzie jak zdejmiesz boczek drzwi (przecież tak możesz jeździć parę dni zanim przyjdą głośniki) wtedy dokładnie zmierz obwód i otwory mocowania, do tego zmierz/dowiedz się/ jeśli się da to ustal/ wysokość gwizdków w tych PeiYng'ach jeśli gwizdki będą wystawać ponad membranę to ich nie założysz bo boczek drzwi będzie o nie się opierał. Oryginale głośniki zauważ mają gwizdki schowane głębiej - nie wystają!
        Jeśli się zdecydujesz na takie co mają wystające gwizdki no to może jednak pójść w opcję z mdf i zrobić mniej wystające ramki (płytsze niż plastikowe koszyki głośników) i wtedy wystające gwizdki wejdą. Do tego zazwyczaj głośniki można wstawić wtedy większe. Poszukaj tematów w dziale "Zrób to sam" i w dziale Audio, były już tematy głośnikowe w 7 gen zobacz co tam inni rzeźbili.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Może warto rozważyć montaż w półce, ja nie miałem fabrycznie głośników w tylnych drzwiach ale instalacja była pociągnięta, więc w słupku za napinaczem pasów rozprułem złączke i przedłużyłem sobie kabelki.
          Zamontowałem coś takiego blaupunkt-bgx-693-73mm-2szt-owalne.
          Gra to tak spoko bez szaleństw , teraz wybrałbym firme hertz . Moim zdaniem obojętnie co nie zamontujesz w półce będzie lepiej grało niż w boczkach. Ja jestem leniwy i wolałem ciąć półke niż zdejmować tapicerkę.
          Pozdro

Comment

Working...
          X