Witam posiadam Honda Civic VII 1.6 2001 5D wiem że jest dużo wątków na ten temat na forum ale chciałem spytać się żeby niewywalić pieniędzy w błoto jakiej wielkości podejdą głośniki do civica chodzi mi o przód i czy muszę montować dystanse mdf?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie głośniki do civic vii 5d
Collapse
X
-
ok dziękuje za odpowiedź tylko teraz doradź mi bo mam dwa rodzaje do wyboru głośników firmy Paying podeśle link sam doradź czy będę musiał przerabiać czy nie
Comment
-
na pamięć nie znam gabarytów, dlatego najlepiej będzie jak zdejmiesz boczek drzwi (przecież tak możesz jeździć parę dni zanim przyjdą głośniki) wtedy dokładnie zmierz obwód i otwory mocowania, do tego zmierz/dowiedz się/ jeśli się da to ustal/ wysokość gwizdków w tych PeiYng'ach jeśli gwizdki będą wystawać ponad membranę to ich nie założysz bo boczek drzwi będzie o nie się opierał. Oryginale głośniki zauważ mają gwizdki schowane głębiej - nie wystają!
Jeśli się zdecydujesz na takie co mają wystające gwizdki no to może jednak pójść w opcję z mdf i zrobić mniej wystające ramki (płytsze niż plastikowe koszyki głośników) i wtedy wystające gwizdki wejdą. Do tego zazwyczaj głośniki można wstawić wtedy większe. Poszukaj tematów w dziale "Zrób to sam" i w dziale Audio, były już tematy głośnikowe w 7 gen zobacz co tam inni rzeźbili.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Może warto rozważyć montaż w półce, ja nie miałem fabrycznie głośników w tylnych drzwiach ale instalacja była pociągnięta, więc w słupku za napinaczem pasów rozprułem złączke i przedłużyłem sobie kabelki.
Zamontowałem coś takiego blaupunkt-bgx-693-73mm-2szt-owalne.
Gra to tak spoko bez szaleństw , teraz wybrałbym firme hertz . Moim zdaniem obojętnie co nie zamontujesz w półce będzie lepiej grało niż w boczkach. Ja jestem leniwy i wolałem ciąć półke niż zdejmować tapicerkę.
Pozdro
Comment
Comment