Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Inne niż standardowe światła do jazdy dziennej, czy są takie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Inne niż standardowe światła do jazdy dziennej, czy są takie?

Witam
    Proste pytanie czy znacie jakieś światła do jazdy dziennej do Civica VII wersji po lifcie z nakładką na przednim zderzaku inne niż na standardowa wersja podklejana pod zderzak?
    Coś takiego jak tu tylko, że podklejone kawałek niżej a niezamontowane w zderzak:
    honda__civic_ls_high_z_sekwencyjn_installed__gazowa_brc_2005_9_lgw.jpg
    Mam to auto już lekko ponad 3 lata i to będzie 5 komplet żarówek do wymiany, wy też tak macie, że H1 wytrzymują tak z 6-7 miesięcy? Ogólnie nie podobają mi się światła do jazdy dziennej w tym samochodzie, ale jeszcze bardziej nie podoba mi się kupowanie żarówek po 60zł co parę miesięcy.
    Pozdrawiam

Zamieszczone przez bastik Zobacz posta
    to będzie 5 komplet żarówek do wymiany
    Bo kupujesz wynalazki.

Ogólnie nie podobają mi się światła do jazdy dziennej w tym samochodzie
    Może załóż sobie moduł zamiast tego paskudztwa,wtedy żarówki odpoczną i auto oszczędzisz.

Comment

Jeżeli za wynalazki w dziedzinie żarówek uznać Philipsy, Tunsgrama i Osram to tak
      O jakim module mówisz? i co on daje?

Comment

Jeżeli za wynalazki w dziedzinie żarówek uznać Philipsy, Tunsgrama i Osram to tak
        Firmy nie,ale +60/80/90 itd to już jest wynalazek.Taka żarówka świeci jaśniej tylko dlatego że jej włókno działa na za wysokim napieciu,odbija sie to niestety na jej życiu.

O jakim module mówisz? i co on daje?
        Cos takiego jak to

Comment

a mój patent nie wchodzi w grę? (żarówki co prawda H4) są u mnie ale z dziennymi działają 6 lat. Światła DZIENNE w Hondzie Civic VII - Civic 2001-2003 Układ - Montaż - Działanie

mnie się nie podobają takie "dokładane" jak na foto, wygląda to żenująco (jak dla mnie) zdecydowanie wygodniejszą opcją jest dzienne na przekaźnikach. Czyli 30% mocy świateł drogowych jak w Nowych Audi, Skodach i innych Miśkach i generalnie niemcach. Masz 100% wygody, nie wypalają się żarówki nie wypala się podświetlenie, działa w automacie po przekroczeniu 12,65v wpełni zgodne z instalacją samochodu, żadnego demolowanie instalacji fabrycznej. Moim zdaniem nie ma lepszego rozwiązania.
          Załączone pliki
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            Moim zdaniem nie ma lepszego rozwiązania.
            Na pewno

A może światła do jazdy dziennej w kierunkowskazach ? Takie jak u mnie

Last edited by grzes41gt; 28-09-2017, 08:40.
            Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
            sigpic

Comment

o tak, zapomniałem o tym rozwiązaniu, również bardzo dobre i do tego nowoczesne! jedyna różnica to cena, mój patent 35zł. Prezentowany na LEDach około 200zł. (chyba że coś już jest taniej).
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                jedyna różnica to cena, mój patent 35zł. Prezentowany na LEDach około 200zł. (chyba że coś już jest taniej).
                Aktualnie na popularnym portalu aukcyjnym od 100zł idzie kupić taki zestaw

sigpic

Comment

rambo7 Mi też się takie listwy LED-owe nie podobają, dlatego pytałem o inne rozwiązanie. Myślałem że ten poradnik dotyczy jedynie wersji przed liftowej, ale jak zadziała i u mnie to świetnie.
                  grzes4gt Mógłbyś mi podesłać na pw link do zestawu, takiego jak masz zamontowany u siebie w samochodzie, bo znaleźć nigdzie go nie mogę. Jakiej modyfikacji lamp wymaga założenie takiego zestawu?
                  Last edited by bastik; 03-10-2017, 12:16.

Comment

moja instalacja jest pod żarówki H4 - czyli przed liftem. Jeśli masz reflektory soczewkowe to musisz mieć nieco inaczej poprowadzone kabelki ale to jest do zrobienia bez problemu, zrobi to za ciebie instalator - Twoja robota polega na włożeniu wtyczki.
                    Co do zestawu LED
                    Jakiej modyfikacji lamp wymaga założenie takiego zestawu?
                    żadnej!
                    Oba rozwiązania nie ingerują w instalację fabryczną ani w lampy. Niczego nie rozbierasz ani nie demolujesz. Są to instalacje na zasadzie Plug&play, dlatego są najlepsze. To polega na wpinaniu wtyczek w odpowiednie miejsce, tu nie ma żadnej modyfikacji. W każdej chwili możesz przywrócić działanie fabryczne w 2 min.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Powiem szczerze że bardziej podoba mi się rozwiązanie ze światłami w kierunkowskazach, tylko jakie żarówki dokupić i sterownik? Musze to w końcu zrobi bo inaczej co kilka miesięcy będę wymieniał H1 na nowe.

Comment

Ja mam coś takiego zamontowane

85bb94fe4c9da0ac15356a4c5a8c.jpg

Na popularnych portalach aukcyjnych jest tego teraz sporo( wpisz frazę " ŚWIATŁA DO JAZDY DZIENNEJ W KIERUNKOWSKAZACH") Tylko na tym foto mojego zestawu jest wtyk pod żarówkę PY21W, a z tego co się co mi wiadomo w poliftowych lampach są inne gniazda na żarówkę kierunkowskazu, więc musisz szukać pod swoje lampy.

sigpic

Comment

Ja bym to zamontował córce,ale przy pomarańczowym kloszu dowód jest do zabrania.
                          U nas się o ambery czepiają,a co dopiero gdyby powiedziała że to dzienne...

Comment

Takie rozwiązanie jest możliwe do zastosowania tylko wtedy gdy reflektor świateł drogowych ma oznaczenie R i RL (ewentualnie DRL) łącznie. Oznacza to, że reflektor ten ma homologację jako reflektor świateł drogowych (R) i świateł dziennych (RL). Więc dowód rejestracyjny i tak może być zatrzymany.

Comment

grzes41gt ale moja hanka ma takie same lampy jak Twoja, nawet kolor ten sam , z tą różnicą że ja mam zwykły 1.7. Wiec myślę że PY21W będzie pasować, chociaż nigdzie w instrukcji nie znajdę potwierdzenia. A co do tego że policja może się czepiać, wydaje mi się że w prawie 14 letnim aucie bez problemu coś znajdą, jak będą chcieli.
                              Last edited by bastik; 04-10-2017, 16:25.

Comment

Working...
                              X