Witam mam dziwny problem z moją Honda Civic vii 2001 1.6 Vtec otóż nie działają mi kierunkowskazy oraz kontrolka nie mruga na czerwono w samochodzie gdy zamykam drzwi a wcześniej wszystko działało jak należy myślałem że to przez pilot ale gdy zamknąłem kluczem nic się nie pojawiło ani kierunki ani dioda nie świeci co robić?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Brak kierunków i diody przy zamykaniu.
Collapse
X
-
piszesz tak bardzo oszczędnie że połowy trzeba się domyśleć. Rozchodzi się o jakiś alarm? tak? Kierunkowskazy działają i są sprawne, nie działa tylko mruganie podczas zamykania z pilota? tak?
Jeśli zamykasz auto z kluczyka - to zarządza zamykaniem fabryczny C-Z.
Twoje auto nie miał fabrycznie mrugania kierunkami, zatem zakładam że masz alarm i nieoryginalny pilot.
Z kluczyka - Alarm jest pominięty - dlatego nie będzie mrugania nie będzie kontrolki i nie będzie aktywny alarm.
Jeśli nie działa C_Z z pilota to co z pilotem? bateria dobra? - czy pilot nadaje sygnał jesteś pewny? czy w pilocie świeci dioda?
Jaki masz pilot? zrób foto.
W fabrycznym układzie - nie ma czerwonej diody i nie ma mrugania, dlatego zakładam że mówimy o 2 róznych sprawach.
Na pewno nie mówimy o fabrycznym układzie tylko dorabianym.
Ustalmy z czym mamy do czynienia?
Fabrycznie jest tak:
- pilot Honda - 2 przyciski, nie ma mrugania i nie ma żadnej diody.
Dorabiane może być np,
- mruganie, dioda, syrena itd.Kierownik Działu Diesla
-
Więc tak kierunki w samochodzie działają ale gdy zamykam samochód już tego nie ma a wcześniej działało i była dioda bateria w pilocie była wymieniona dziś bo myślałem że to jego wina ale nic to nie dało pilot jest oryginalny ale gdy zamknę drzwi i nacisnę przycisk otworz one się otwierają ale nie ma kierunków honda-civic-accord-jazz-crv-obudowa-pilot-kluczyk-3234425624.jpg przesyłam foto
Comment
-
ale jak mam (mamy) pomagać to musisz pisać tak, aby nie ciągnąć Cię za treści. Na podstawie tego co piszesz mam podać podpowiedzi, ale nie jest łatwo.
Zamieszczone przez krzysiek3542 Zobacz postagdy zamykam samochód (...) i była dioda bateria w pilocie była wymieniona dziś bo myślałem że to jego wina ale nic to nie dało
Pytanie powielam:
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaczy pilot nadaje sygnał jesteś pewny? czy w pilocie świeci dioda?
Zamieszczone przez krzysiek3542 Zobacz postagdy zamknę drzwi
(ja nie mogę ciągnąc za te treści, ((zamknij oczy i napisz to tak by czytający miał pełny obraz tego co i jak robisz.)).
Zamieszczone przez krzysiek3542 Zobacz postanacisnę przycisk otworz one się otwierają ale nie ma kierunków
- naciskając na zamknij jest ..? co?
A z klucza wszystkie drzwi się otwierają i zamykają tak ?
Podsumowując:
- da się otworzyć z pilota wszystkie drzwi.
- nie ma informacji o otwarciu drzwi w postaci kierunkowskazów?
- pilot nie zamyka drzwi
tak?Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment