Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny, oswietlenie wnetrza, immobilizer i jeszcze troche (EM2)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Centralny, oswietlenie wnetrza, immobilizer i jeszcze troche (EM2)

Witam,

Dwa dni temu moja Hanka zostala obrabowana z radia (kto teraz radia kradnie?). Na szczescie obylo sie bez wyrwanych kabli poza dwoma. Jeden od mikrofonu, a drugi no wlasnie ? Kolor bialy z czerwonym paskiem. Do niego jest doczepiony fragment niebieskiego kabla z napisem PERM - mozliwe ze ten kabel byl w wiazce radiowej.

Temat wyglada tak: podczas podlaczania nowego radia zauwazylem ten kabel, gdy dotknal o fragment metalu i zaiskrzylo. Radio po podlaczeniu dziala, ale nie zapamietuje niczego po tym jak zostanie wyjety kluczyk. Centralny zamek dziala gdy w klucz jest w pozycji startowej - moge wtedy go zamknac uzywajac przycisk w drzwiach (na pilota w ogole nie reaguje). Tradycyjny brzeczyk od swiatel nie dziala, poswietlenie kabiny przy otwartych drzwiach rowniez.

Kolejny elementem jest to, ze za kazdym razem po przekreceniu klucza na 0 i ponownie I resetuje sie licznik, w sensie pokazuje calkowity przebieg, a nie trip A, lub B. Na desce w ogole nie swieci sie zielony klucz imobilizera. Auto ogolnie pali, wszystkie swiatla zewnetrzne dzialaja. Sprawdzilem bezpieczniki wewnatrz kabiny - sa ok.

Jakies sugestie ?

Zamieszczone przez Xin_Zhao Zobacz posta
    Jakies sugestie ?
    Tak. Sprawdź jeszcze raz bezpieczniki (wszystkie) ale używając do tego probówki ,a nie wyjmując je i oceniając wizualnie.
    bezp.jpg
    Masz spalone podtrzymanie "bez klucza",więc sprawdzaj tez bez klucza.
    Kazdy bezpiecznik nalezy dotknąć igłą z dwóch stron,jeśli trafisz na sytuację w której z jednej strony swieci a z drugiej nie ,to bedziesz miał winnego.

Comment

Wielkie dzieki za pomoc. Sprawdzilem jeszcze raz bezpieczniki i znalazlem winnego. Teraz jest wszystko ok, pilot musialem jeszcze polaczyc z autem. Musze jeszcze pokombinowac z tym kablem bo brakuje mi pamieci w radiu. Mozliwe, ze polacze go z zoltym kablem.

Comment

Do niego jest doczepiony fragment niebieskiego kabla z napisem PERM
        Musze jeszcze pokombinowac z tym kablem bo brakuje mi pamieci w radiu.
        PERM to permanentny,więc jak masz mieć podtrzymanie skoro go nie zasilasz bo kabel dynda.
        Jakie założyłeś radio,jaka tam jest kość,co masz podłączone,fotę jakąś zrób ,zbieraj wszystko co może się przydać i wtedy zakladaj temat bo nie ma z czego wróżyć.
        Jesli to zwyczajne ISO to masz to mieć podpiete do pinu 7
        15294d1292011092-skad_wziac_plus_do_wlaczenia_radia_po_przekreceniu_kluczyka-1134910919_kostka_i.jpg
        Last edited by m26; 17-08-2017, 14:07.

Comment

Witam. Mam dokładnie taką samą sytuację. Nie działa c. zamek, komputer nie podtrzymuje pamięci i radio również. Stało się to po podłączeniu radia. Który z bezpiecznikow jest od podtrzymania pamięci bo nigdzie nie mogę znaleźć w opisie? Korzystam z tego opisu https://www.civicforum.pl/showthread...-VII-2001-2005
          Last edited by Bugi85; 14-11-2017, 16:22.

Comment

Po co Ci to,dużo szybciej i pewniej jest tak jak opisałem we wpisie 2.
            Dokopiesz się w taki sposób szybciej niż trwa odpalenie kompa.

Comment

Sprawdziłem bezpiecznik i są w porządku. Czy przyczyną może być podpięcie dwóch + do stacyjki? Zrobiłem tak ponieważ nie miałem stałego +na kostce (nie wiem dlaczego)

Comment

Zamieszczone przez Bugi85 Zobacz posta
                Czy przyczyną może być podpięcie dwóch + do stacyjki?
                To jest przyczyna.Szukałeś we wszystkich bezpiecznikach?Sprawdź jeszcze raz,najlepiej bez kluczyka.

Comment

Też sprawdzałem. Gdyby był uszkodzony to powinno mi pokazać 1 na mierniku?

Comment

Nie sprawdza się tego miernikiem.

Comment

Jutro kupię probówkę bo niestety nie posiadam i sprawdzę jeszcze raz.

Comment

Użyłem próbnika i znalazłem ten bezpiecznik, wszystko działa. Podejrzewam że dlatego nie było też + na kostce do radia. No nic. Czeka mnie jeszcze raz rozbieranie i podłączenie tak jak ma być. Dzięki wielkie za pomoc.

Comment

Zamieszczone przez Bugi85 Zobacz posta
                          Podejrzewam że dlatego nie było też + na kostce do radia.
                          Od 35-ciu lat Honda ma to na tym samym obwodzie,dopiero ostatnie roczniki mają trochę inaczej.

Comment

Working...
                          X