Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DŁUGIE ŚWIATŁA awaria

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• DŁUGIE ŚWIATŁA awaria

Witam. Ostatnio zauważyłem w moim autku, że nie działają światła długie. Wszystkie inne działają. Objaw jest taki, że jadąc np po ciemku z włączonymi mijania załączam długie i wszystko całkowicie gaśnie. Nie działają zarówno przy załączeniu krótkotrwałym dźwignia w stronę kierowcy jak i calkowicie - dźwignia w druga stronę. Przy kilku próbach zdarzają się momenty, że załapie, ale głównie nie działa. Czy wymiana pająka załatwi sprawę czy może to być coś innego ?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Zacznij od podstaw-żarówek.

Comment

to niewiarygodne, ale mi się zdarzyło, spalone obie żarówki w jednym czasie! PPP dochodzą do perfekcji...
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
        to niewiarygodne, ale mi się zdarzyło, spalone obie żarówki w jednym czasie! PPP dochodzą do perfekcji...
        A czy to, że kontrolka długich raz się zapala (wtedy kiedy załapią), a raz nie może mieć bezpośredni związek z żarówkami ?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
          ale mi się zdarzyło, spalone obie żarówki w jednym czasie! PPP dochodzą do perfekcji...
          Wiarygodne W poprzednim aucie najpierw spaliła mi się jedna żarówka mijania, to jeszcze jeździłem, a po paru dniach druga... a jeszcze wcześniej padła też jedna postojówka.. w pewnym momencie miałem sytuację, że na włączonych światłach świeciła mi się tylko jedna postojówka Zobaczyłem to przypadkiem podczas parkowania przy Auchanie, na klapie bagażnika auta przy którym parkowałem nic się nie odbijało, poleciałem od razu na halę kupić komplet wszystkich żarówek i od razu je zamontowałem, trochę bałem się, że coś nie tak jest z elektryką auta, ale jak zamontowałem żarówki to wszystko świeciło jak trzeba

Zamieszczone przez darekdaryl Zobacz posta
          A czy to, że kontrolka długich raz się zapala (wtedy kiedy załapią), a raz nie może mieć bezpośredni związek z żarówkami ?
          Jeżeli żarówki są dobre to sprawdź przekaźnik, a najlepiej wymień go.
          Last edited by Grzechu; 09-08-2017, 10:31.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Taka niestety prawda,palą się po kolei ale w mieście jasno i widzimy dopiero jak już nic nie świeci .
            Przyznam się że też kiedyś wdupiłem,ale od tego czasu patrzę w zderzak auta stojącego przede mną na skrzyżowaniu .
            Skoro kontrolka też nie pokazuje to nie są to żarówki.
            Przekaźnik to dobry trop,bo upalona sprężyna zwory daje taki efekt.
            Przy przekaźniku gdyby okazał się dobry,należy sprawdzić probówką czy dostaje sygnał sterujący -pozwoli to zweryfikować sprawność obwodu przełącznika .
            oraz zasilanie samego przekaźnika,będzie wiadomo gdzie dalej szukać.
            Last edited by m26; 09-08-2017, 11:27.

Comment

Zamieszczone przez darekdaryl Zobacz posta
              kontrolka długich raz się zapala (wtedy kiedy załapią), a raz nie może mieć bezpośredni związek z żarówkami ?
              to jest na jednej linii i może źle/niedokładnie/za słabo/ klikasz manetką?
              To że nie zaświeca się kontrolka długich może mieć związek z przekaźnikiem lub manetką. Jak masz spalone żarówki to klikając długie manetką kontrolka się zaświeci, ale spalone żarówki świecić nie będą.
              tutaj nie widzę na liście przekaźników reflektorów: Skrzynka bezpieczników - bezpieczniki Civic VII 2001-2005
              w linku do diesla takie przekaźniki oznaczyłem jako 6i7. Nie wiem gdzie są w benzyniaku te przekaźniki. (jak znajdziesz spróbuj zamienić je miejscami).
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
              X