Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak możliwości otworzenia samochodu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak możliwości otworzenia samochodu

Cześć, potrzebuje pomocy. Nie mogę dostać się do samochodu. Rozładował się prawdopodobnie akumulator, niestety wydaje mi się że wkładka w drzwiach jest zmieniona (nigdy nie otwierałem kluczem) i nie mogę go otworzyć. Próbowałem dzisiaj otworzyć od środka drutami, ale klamka nie otwiera drzwi :-/ natomiast rygla nie byłem w stanie wyciągnąć w górę. Ktoś ma jakiś pomysł?

pierwszy wpis dział powitań Regulamin pkt 2. Nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
    Last edited by rambo7; 09-08-2017, 08:21. Powód: Regulamin pkt 2.

Wleź pod auto i podaj napięcie na zacisk prądowy alternatora lub rozrusznika-nie wiem do czego jest tam lepszy dostęp.
    Jest szybszy sposób,ale publicznie nie podam.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      Wleź pod auto
      może to być trudne, a już podawanie [V] od spodu lekko adrenalizujące .
      Zamieszczone przez chicobravo Zobacz posta
      Ktoś ma jakiś pomysł?
      - jak wiadomo w polifcie (a taki posiadasz widząc po opisie) nie ma wkładki w klapie bagażnika, czyli przez bagażnik się nie dostaniesz.
      - jedyna wkładka jest w drzwiach kierowcy.
      Ona się nie kręci, bo jest zapieczona. Proponuję psikaj obficie WD40 i próbuj lewo-prawo rozruszać zamek, ale nie za mocno! ..psikanie i ruszanie... on puści...ale trzeba cierpliwości, 10 lat nikt tam klucza nie wsadzał. Sól zapiekła zamek na amen.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
        może to być trudne, a już podawanie [V] od spodu lekko adrenalizujące .
        No niestety,ale za to nieinwazyjne.
        Przez warsztaty przewija się dużo ludzi z takim problemem,najgorsze są zabudowane od spou ,ze śrubkami od poniemieckich mebli ,jeszcze w zimie i zaparkowane przez [cenzura] przodem w krzakach ,na krawężniku ,albo przy ścianie.W taką pogodę to sanatorium
        Co do wkładki to racja,trzeba naładować smaru puki sprawna.J mam nawet naklejone kółko wycięte z naklejki,bo myjka uchyla klapkę i tłoczy wodę.
        Last edited by rambo7; 09-08-2017, 13:51. Powód: uznajmy że waidomo o kogo chodzi.

Comment

Working...
        X