Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Montaż siłownika Master i Slave

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Montaż siłownika Master i Slave

Witam. Przeszukałem forum w temacie montażu zamka centralnego i zebrałem wiele informacji na ten temat. Jednak nie znalazłem nigdzie, jak zamontować siłownik w drzwiach. Po zdjęciu boczków w Civicu 7 jest dość mało miejsca, aby połączyć cięgno od nowego siłownika z cięgnem zamykania drzwi. Ktoś mnie poratuje jak to dobrze zrobić? Jeżeli takowy temat był to przepraszam i proszę o przekierowanie.
    Pozdrawiam

Pierwszy wpis dział powitań nie dział techniczny. Warto korzystać z wyszukiwarki forumowej - tematów C-Z jest opór.
    Last edited by rambo7; 26-07-2017, 11:34. Powód: Regulamin.

Tu masz coś od prezesa.
    Montaż siłownika typu Slave w tylnych drzwiach Civic 5D 2001-2005. (w przypadku przednich drzwi cięgna lecą pionowo i siłownik montujemy w profilu też pionowo)* NIEZBĘDNIK: Zakupiony odpowiedni siłownik Master / Slave, śrubokręt, kombinerki, wiertło 4 – 4,2, wiertarka lub wkrętarka, taśma izolacyjna, opaski zaciskowe, gąbka tapicerska, tacka na drobnice śrubki, spinki etc. Niektóre siłowniki mają okrągłe konektorki trzeba je odciąć i przylutować typowe płaskie UWAGA: lutujemy – nie

Comment

Dzięki za link, już go widziałem. Chodzi mi o sam montaż siłowników do drzwi (3D), kierowcy lub pasażera. O elektrykę się narazie nie martwię

Comment

Zamieszczone przez Gonzo Zobacz posta
        Jednak nie znalazłem nigdzie, jak zamontować siłownik w drzwiach.
        to jest niemożliwość techniczna, wyszukiwarka forumowa wyrzuca ciągiem tematy dot montażu siłownika. Dział "Zrób to sam" to nawet szukać nie trzeba, wystarczy otworzyć ten dział.
        Zamieszczone przez Gonzo Zobacz posta
        Chodzi mi o sam montaż siłowników do drzwi (3D)
        3/5D jest identycznie.
        Wszystkiego fotografować nie idzie, czytaj opisy - w opisach pisze co i jak.
        Demontaż boczka tylne drzwi 4D - SEDAN VII - montaż siłownika SLAVE - (C - Zamek)
        zobacz na fotki i zrób podobnie albo nie rób rusztowania i od środka schowaj siłownik a w profilach wewnętrznych nawierć dziurki tak by przykręcić siłownik - czytaj opisy to będzie jasne.
        Last edited by rambo7; 26-07-2017, 11:52.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Dziekuje wszystkim za pomoc. Zamontowałem siłownik uniwersalny wiercąc jedna dziurkę w karoserii. Cięgno było troche za długie dlatego skrócilem je o +/- 2 cm i wszystko gra. Wrzucam fotki, może komuś sie przyda. Pozdrawiam
          Załączone pliki

Comment

Też zamontowałem uniwersalne siłowniki ( car protect - chińskie) i 10 miesięcy bez zająknięcia działa.

Meizu M2 Note

Comment

Working...
            X