Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Immobiliser - zielony kluczyk - Brak iskry na cewce, Civic EM2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
    Możę są magicy, ale mówię oni działają tak jak się instaluje Win Pirata
    To nie zupełnie tak.Kluczowy jest sprzęt i oprogramowanie,a żeby "dopisać" klucz jest potrzebny kod,ew. kod 1 i kod 2 ,gdzie przeważnie pierwszy daje dostęp do aktualnego oprogramowania,a drugi daje dostęp do immo. Z tego co wiem to ta generacja nie potrzebuje sciągania kodu z bazy,bo jest on stały dla wersji silnikowej i rynku. Potrzeba sciagania kodów zachodzi kiedy kod jest zmienny,czyta sie wtedy programowy nr ECU ,wysyła się go na serwer,po uwczesnym zalogowaniu się jako osoba z uprawnieniem i otrzymuje się kod do immo. W pewnym okresie był to kod nie do końca zmienny,bo przypisany do danego egzemplaża był cały czas taki sam,wiec wystarczyło go pobrać raz. Najnowsze zmieniaja sie za kazdym połączeniem i muszą być za kazdym razem pobrane z serwera na nowo.
    Nie wiem czy do końca Honda tak działa,bo opieram się o inne Japońskie marki w których dłubałem.

EDIT tilta nie szukaj,on zabezpiecza obwód pompy,a pompa działa przecież.
    Sprawdź czy otwierają się wtryski,immo je odcina,a nie zapłon.
    Probówkę przypnij do plusa,bo one są wysterowywane masą.
    Last edited by m26; 15-10-2016, 01:43.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      ta generacja nie potrzebuje sciągania kodu z bazy,
      nie zrozumieliśmy się, nie z bazy ... a do bazy ! chodziło mi o to że ASO wpisuje VIN do bazy z nowym kodowaniem w jakim aucie kiedy itd.
      bo jest on stały dla wersji silnikowej i rynku.
      nie, nie, jest on różny dla każdego egzemplarza. Czyli nie ma możliwości kupienia sobie Komputera i przełożenia w garażu - taka operacja kończy się całkowitym rozkodowaniem i unieruchomieniem pojazdu - totalny klops.
      Jedyne wyjście jak ktoś tak zrobi to ASO lub "macher" co to zrobi w wersji "pirat".
      Potrzeba sciagania kodów zachodzi kiedy kod jest zmienny,czyta sie wtedy programowy nr ECU ,wysyła się go na serwer,po uwczesnym zalogowaniu się jako osoba z uprawnieniem i otrzymuje się kod do immo.
      tak jest w 7 gen.

Zamieszczone przez Piotras85 Zobacz posta
      Pilot i kluczyk są osobno,(...) C-Z nie działa. Bateria nówka, ale pilot dalej sztywny. Po tym jak bateria padła w pilocie(około tygodnia później) kluczyk przestał uruchamiać pojazd. Następnie wymieniłem baterie, niestety dalej nie działa.
      OK, skupiłbym się na tym co możesz, a możesz zakodować pilota sam.
      Skoro nie działa C-Z to spróbuj zacząć od niego.
      Zastosuj procedurę kodowania pilota, spróbuj zrobić wszystko by go zakodować i by otwierał / zamykał. Może jakieś "czary" się staną i zniknie zielony kluczyk...
      czesc, zgubilem pilota od auta. czy moze ktos z awas rzucic okiem na swojego jaki jest part number lub cokolwiek co pozowil zidentyfikowac wlasciwy? mam civic z 2001 roku (3d) 1.6 alrm fabryczny. pilot wygladal tak (nie posiadal czerwonego przycisku PANIC): https://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=360127943034

Hej Znalazlem na necie ten artykul, o tym jak zakodowac pilota. Jest po angielsku ( mam nadzieje ze to nie problem). Czy ktos moze tego probowal ? Mam zamiar kupic sobie dodatkowy pilot, bo obecny jest strasznie zmaltretowany. Nie wiem czy, ktos to robil na forum. Honda Remote Programing Pozdro.

Witam Was serdecznie, sprawa wygląda tak ,że nie działa pilot zamka centralnego i muszę otwierać auto z kluczyka. Centralny działa , po otwarciu auta kluczykiem świecą kierunkowskazy itd. Poprzedni właściciel mówi ,że pilot działał na 100% lecz on przez ponad rok go nie używał. Wymieniłem baterie na nową oraz próbowałem zakodować pilot wedle takiej instrukcji lecz ona nie przyniosła żadnego efektu. Instrukcja: UWAGA: Ważne jest przestrzeganie ograniczeń czasowych pomiędzy kolejnymi krokami.

jest tego trochę.
      Do tego Foto 2 czujnik uderzeniowy a Foto 13 C-Z: https://www.civicforum.pl/showthread...oli+centralnej
      czujnik od góry ma być wciśnięty, sprawdź pewność połączeń, wtyczkę Modułu C-Z.
      Last edited by rambo7; 17-10-2016, 08:38.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam ponownie.

Udało się naprawić samochód. Być może komuś informacja kiedyś się przyda, więc napiszę co ostatecznie padło.

Wymieniony został ECU. Ponowne programowanie i autko pali od ręki Ostatecznie zdecydowałem się na elektryka - prywatnego, ASO miało ceny oderwane od rzeczywistości. Immobilizer działa, pilot działa, w zasadzie wszystko działa

Stare ECU będę naprawiał, napiszę co dokładnie w nim padło. Z doświadczenia wiem, że lubią padać zawsze te same elementy.

Pozdrawiam
        Last edited by Piotras85; 02-11-2016, 20:05.

Comment

Zrób foto tego komputera zepsutego z widocznymi numerami seryjnymi.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X