Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prośba o schemat kostki do wyłącznika świateł

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Prośba o schemat kostki do wyłącznika świateł

Cześć,

w związku z zakupem nowego samochodu chciałem zamontować automatyczny włącznik świateł i poległem, czy ktoś z Was ma może schemat tej wtyczki która jest połączona z wyłącznikiem zespolonym świateł ? W mojej wtyczce jest 9 kabli. Szukałem w tej aplikacji serwisowej ale nie umiem chyba znaleźć, wiem że funkcjonuje książka polskiego wydawnictwa ale niestety nie mogę znaleźć jej w necie. Zrobiłem kilka zdjęć zatem jeżeli uda mi się to odpalić wrzucę na forum, aby potomnym było łatwiej We wtyczce jest 9 kabli

Z góry dzięki za pomoc
    Pozdro
    Last edited by k0nradoo; 02-10-2016, 01:02.

Weź probówkę i sprawdź po kolei co się pojawia w jakiej pozycji przełącznika,to będziesz miał rozpiskę całości.Jeśli poległeś teraz,to ze schematem też sobie rady nie dasz,bo poprawność odczytu i tak zawsze należy potwierdzić pomiarem.Tobie tak na prawdę jest potrzebny jeden przewód na którym pojawia się napięcie po włączeniu świateł pozycyjnych i jeden od mijania,do tego nawet nie opłaca się otwierać dokumentacji.
    Last edited by m26; 02-10-2016, 03:10.

Comment

Nie do końca tak jest jak mówisz w japońskich samochodach sterowanie światłami odbywa sie przez masę i to mnie trochę dezorientuje. Montowałem taki czujnik w samochodzie gdzie światła były sterowane plusem i wtedy było łatwiej. Mimo wszystko gdyby ktoś miał tego typu schemat byłbym wdzięczny wtedy wiedziałbym który pin jest za co odpowiedzialny i łatwiej było by mi to rozgryźć

Comment

Working...
      X