Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie działa centralny zamek z pilota po otworzeniu z kluczyka nie można odpalić

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie działa centralny zamek z pilota po otworzeniu z kluczyka nie można odpalić

Witam, przeszukiwałem forum ale nie znalazłem podobnego problemu. Mam Civica VII 1.4 z 2004 r. Ostatnio miałem problemy z otwieraniem auta z pilota, samochód nie chciał się otworzyć za pierwszym razem ale dopiero za 3 lub 4 razem, początkowo myślałem, że jest to kwestia słabej baterii w pilocie. Wczoraj wieczorem nie mogłem już zupełnie otworzyć auta, wymieniłem baterie w pilocie, wziąłem drugi nie używany pilot i również nie było reakcji. Zaznaczam, że u mnie otwierały się wszystkie drzwi i bagażnik i tu nie było kłopotu. Jedynie mogę dostać się do środka auta jeżeli otworze go manualnie za pomocą kluczyka, ale wtedy zaczynają migać światła awaryjne, alarm się nie włączą, ale nie ma możliwości odpalenia auta. Proszę o pomoc

Co do naprawienia komunikacji,to ciężko jest zrobić to na "telefon"-najlepiej przy aucie siedzieć.Ale jeśli chodzi o odpalanie i unicestwienie alarmu,to nie ma problemu.

Comment

Zdecydowanie przydało by się go chociaż odpalić, bo nie za bardzo jest jak dojechać do warsztatu

Comment

Wiesz jak wygląda centrala alarmu i potrafisz ją znaleźć w aucie?

Comment

Zamieszczone przez Wojtek123 Zobacz posta
          Ostatnio miałem problemy z otwieraniem auta z pilota, samochód nie chciał się otworzyć za pierwszym razem ale dopiero za 3 lub 4 razem, początkowo myślałem, że jest to kwestia słabej baterii w pilocie.
          Jest to prawdopodobne. Alarm dostawał "błedny sygnał" i został zablokowany. Zmiana pilota już nie rozwiązała problemu. Spróbuj "łopatologicznie" Odłącz aku na kilka minut, podłącz go ponownie i spróbuj po tym zamknąć i otworzyć drzwi z pilota. Jeśli to się uda, to jest prawdopodobne, że i odpalić się zdecyduje. Kolega m26 pytał o centralę alarmu, ale jest też często tzw. wyłącznik serwisowy, przewidziany właśnie do awaryjnego odpalenia samochodu przy kłopotach z alarmem. Wiesz może czy masz go u Siebie? Zazwyczaj jest ukryty i montujący go powinien Cię poinformować o jego lokalizacji. Jego użycie pozwala jednorazowo odpalić samochód, pomimo niesprawności alarmu ( a właściwie jego "nadsprawności" ).

Comment

Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
            Jego użycie pozwala jednorazowo odpalić samochód, pomimo niesprawności alarmu
            W niektórych systemach jest nawet pętla serwisowa,którą wystarczy przeciąć.W ostateczności odpinasz alarm i robisz skrętkę na obwodzie odcięcia ale potrzeby jest typ centrali.
            Niestety brak współpracy albo już odpala,albo nie potrzebuje auta.

Comment

Working...
            X