Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[D16V1] Pipczenie podczas odpalania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• [D16V1] Pipczenie podczas odpalania

Witam,
    Panowie, w mojej hondzie, podczas odpalania, wydawany jest dźwięk, tzw. pipczenia (krótki, trwający ok 1 sekundy dźwięk). Nie zdarza się to przy każdym odpalaniu, częstotliwość ciężko jest określić. Zastanawia mnie, co to może być za dźwięk. Słyszalny jest jakby z okolic panelu środkowego, lub bliżej części pasażera (ale to może być mylne wrażenie).

Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem i wie co ten dźwięk oznacza?

Alarmu w aucie nie mam (chyba), tzn. pod maską nie widziałem żadnej syreny alarmowej.

Civic, 2005 r. 3D, HB

Jakie masz radio?

Spróbuj przed odpaleniem zdjąć panel z radia - jeśli masz jakieś niefabryczne radio.

Nie wiem na ile to moze byc mozliwe. Podczas rozruchu (przynajmniej u mnie) radio gaśnie. Niektore radia mają taka funkcje że po odcięciu prądu (np wyjęcie klucza ze stacyjki) dają sygnał dźwiękowy jak się nie zdejmie panelu. Może u Ciebie przy spadku napięcia odzywa się radio - może i brzmi to trochę słabo, ale nic nie tracisz próbując.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
      Crisownik
      Radio posiadam niefabryczne, dokładnie Pioneer AVIC F310BT. Sprawdziłem Twoją radę. Po całym tygodniu testów, już wydawało mi się, że zagadka pipczenia będzie rozwiązana, lecz dzisiaj podczas odpalania auto zapipczało znajomym dźwiękiem, ale panelu w radiu nie było...

Comment

Working...
      X