Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie kamery cofania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podłączenie kamery cofania

Cześć,

Kończę mój mały projekcik montażu w mojej Hondzie Civic VII zestawu nawigacji 2DIN na androidzie. W tym momencie mam już zamontowaną jednostkę centralną na androidzie 4.4 w miejscu fabrycznego radia, dodatkowo pod radio jest podłączony modem USB 3G więc internet jest cały czas dostępny, oczywiście antena GPS która bardzo szybko łapie zasięg więc cały zestaw po zainstalowaniu Automapy i Yanosika jest bardzo funkcjonalny

Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze zamontowanej kamery cofania. Mam oczywiście ją kupioną i wybrałem kamerę znajdującą się w ramce rejestracyjnej. Chcąc ominąć konieczność prowadzenia kabli przez cały samochód z tablicy rejestracyjnej do radia kupiłem moduł bezprzewodowy WIFI do transmisji obrazu, niestety potrzebuję jeszcze do radia doprowadzić wyzwalacz w postaci napięcia, który pojawia się po wrzuceniu biegu wstecznego. Tutaj przechodzimy do sedna i mojego pytania: skąd wziąć ten plus? Większość ludzi bierze go z czujnika biegu wstecznego więc proszę powiedzcie gdzie mogę go znaleźć i czy gdzieś pod deską gdzieś go nie znajdę.

Jeśli macie jakieś pytania odnośnie całego systemu oczywiście jestem do dyspozycji i chętnie odpowiem na wszelkie pytania W tym momencie kończę dopieszczać ramkę, którą przerabiam z ramki 1DIN więc jak uda się w końcu ładnie dotrzeć to zademonstruję jak to wszystko wygląda.

Pozdrawiam

A zrobiłbyś manual? nie dawno kupiłem sobie VII gen i brakuję mi jedynie takiego gadżetu jaki sobie włożyłem w VI gen czujnik cofania...piękna rzecz, będe pewnie myślał żeby coś takiego zrobić i w swojej nowej generacji
    Mój szarak

Comment

Working...
    X