Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szyby nie otwierają się

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• szyby nie otwierają się

Witam.Nie otwierają się trzy szyby(pasażer przód i dwie tył),od kierowcy wszystko ok.Bezpieczniki w porządku,co dalej sprawdzić).Auto to civic 2005 5D 1.6

Zerknij na podobny temat opisany tutaj https://www.civicforum.pl/showthread...499#post255499

Comment

no to wydaje się Panel sterowania, do podmiany i sprawdzenia.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
        no to wydaje się Panel sterowania, do podmiany i sprawdzenia.
        co to jest ten panel sterowania,gdzie się znajduje i jaki to koszt?

Comment

W boczku drzwi kierowcy, przyciski którymi sterujesz. Coś jest na rzeczy że padły 3 szyby z 4 i raczej na pewno nie są to silniczki

Comment

Mam trochę głupie pytanie do autora, nie obraź się za nie, ale tak naprawiłem właśnie szyby w civic vi mojej mamy.
            Jeżeli żadna z szyb nie drgnie (przełączniki przy danych drzwiach), a tylko szyba kierowcy działa to sprawdź, czy przypadkiem nie wcisnął Ci się przycisk blokady sterowania szybami przez uciążliwych pasażerów. U mojej mamy są tylko 2 szyby w prądzie (3-drzwiowy hb) i jako pasażer chciałem opuścić okno to nie mogłem i mama też nie mogła od siebie z panelu, mimo, że jej szyba chodziła elegancko. Jak się okazało wciśnięta była blokada sterowania szybami.
            Sprawdź u siebie. To taki okrągły wciskany guzik z przekreśloną szybą na panelu od strony kierowcy.
            Było Honda Civic VII EU8 D16V1
            Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

cytujemy tylko wybrane fragmenty wypowiedzi! nie całość! na dodatek nieudolne .

ten przycisk oczywiscie też sprawdzałem,będę chyba sie musiał wybrać do jakegos elektryka....
              Last edited by rambo7; 09-12-2015, 13:14. Powód: edit

Comment

u mechanika spędzisz godziny, bo to nie jest takie proste jak się może wydawać i tak skasuje Cię 50-80zł. Najprostszą rzeczą jest podmiana panelu sterowniczego szyb np. od kogoś na próbę. Ryzyko kupna panela to wydatek 50-80zł rachunek identyczny a zawsze można odsprzedać lub zawiercić na choinkę ).
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                X