Witam.Nie otwierają się trzy szyby(pasażer przód i dwie tył),od kierowcy wszystko ok.Bezpieczniki w porządku,co dalej sprawdzić).Auto to civic 2005 5D 1.6
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
szyby nie otwierają się
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postano to wydaje się Panel sterowania, do podmiany i sprawdzenia.
Comment
-
Mam trochę głupie pytanie do autora, nie obraź się za nie, ale tak naprawiłem właśnie szyby w civic vi mojej mamy.
Jeżeli żadna z szyb nie drgnie (przełączniki przy danych drzwiach), a tylko szyba kierowcy działa to sprawdź, czy przypadkiem nie wcisnął Ci się przycisk blokady sterowania szybami przez uciążliwych pasażerów. U mojej mamy są tylko 2 szyby w prądzie (3-drzwiowy hb) i jako pasażer chciałem opuścić okno to nie mogłem i mama też nie mogła od siebie z panelu, mimo, że jej szyba chodziła elegancko. Jak się okazało wciśnięta była blokada sterowania szybami.
Sprawdź u siebie. To taki okrągły wciskany guzik z przekreśloną szybą na panelu od strony kierowcy.
Comment
-
u mechanika spędzisz godziny, bo to nie jest takie proste jak się może wydawać i tak skasuje Cię 50-80zł. Najprostszą rzeczą jest podmiana panelu sterowniczego szyb np. od kogoś na próbę. Ryzyko kupna panela to wydatek 50-80złrachunek identyczny a zawsze można odsprzedać lub zawiercić na choinkę
).
Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment