Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny zamek - jak sprawdzić, czy go mam.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Centralny zamek - jak sprawdzić, czy go mam.

Cześć.

Mam sprowadzonego Civica z Niemczech. Mam do niego tylko oryginalny kluczyk z immobilizerem.
    Mogę kluczykiem zamknąć tylko drzwi kierowcy. Obok sterowania lusterkami nie widzę żądnej diody czy coś.

Jak mogę sprawdzić, czy auto posiada centralkę centralnego zamka? Posiadam jakiś tam interfejs ELM 327 ale nie wiem czy przez niego da się sprawdzić takie rzeczy.

Druga kwestia czy pilocik od CRV z trzema przyciskami, ten trzeci od bagażnika, da się zaprogramować do współpracowania z Civic?

Na szybach mam naklejki z białym logiem auta i kłódki, nie wiem co one oznaczają.

Pominąłeś Regulamin. musisz to koniecznie nadrobić - przeczytać chociaż do trzech (3) .

Zamieszczone przez kepinskidar Zobacz posta
    Mam do niego tylko oryginalny kluczyk z immobilizerem.
    czyli brakuje pilota. Wszelkie informacje o Pilotach, programowaniu, dokupowaniu, instalowaniu, dobieraniu sprawdzaniu - znajdziesz w odpowiednich wątkach forum - gdybyś doczytał do 3 punktu Regulamin - sam byś znalazł i nie zakładał nowego Wątka.

Mogę kluczykiem zamknąć tylko drzwi kierowcy
    - powinny się zamknąć wszystkie zamki. Dlaczego nie działają pozostałe zamki (siłowniki - znajdziesz na forum korzystając z Punktu 3 Regulaminu - "lub na piechote" w odpowiednich wątkach - wtedy nie musiałbyś zakładać tego wątka.

Obok sterowania lusterkami nie widzę żądnej diody czy coś
    bo fabrycznie niczego takiego nie było - czyli nie ma alarmu.

Jak mogę sprawdzić, czy auto posiada centralkę centralnego zamka?
    Wystarczy skorzystać z Punktu 3 Regulaminu i znajdziesz kilka manuali, fotek, instrukcji jak to namierzyć czy fizycznie istnieje i na jakiej zasadzie działa.

Posiadam jakiś tam interfejs ELM 327 ale nie wiem czy przez niego da się sprawdzić takie rzeczy.
    do czytania błędów silnika się przyda ale informacji "poza-silnikowych" sie nie dowiesz.

czy pilocik od CRV z trzema przyciskami, ten trzeci od bagażnika, da się zaprogramować do współpracowania z Civic?
    Jak byś skorzystał z pkt 3 dowiedziałbyś się z Wątków opisujących piloty do VII gen i wątka pokazującego jakie piloty da się zaprogramować.

Na szybach mam naklejki z białym logiem auta i kłódki, nie wiem co one oznaczają
    że samochód posiada fabryczny centralny zamek (przynajmniej posiadał gdy wyszedł z fabryki).
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X