Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regulacja kierunku światła na reflektorze

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Regulacja kierunku światła na reflektorze

Gdzie szukać śrubki do regulacji strumienia światła na prawym reflektorze? Prawy reflektor bije mi trochę przy wysoko, podobno da się śrubokrętem ale ciężko się zorientować w które miejsce celować?

PS: Chyba, że jutro na stacji powiem, żeby wyregulowali i zrobili przegląd. Nie będą się czepiać?
    Last edited by Pankiew; 22-06-2015, 18:39.

Daj spokój, na stacji diagnostycznej na 15 PLNów chyba ci wyregulują do przyrządów i ustawia jak trzeba
    sigpic
    Moja piękna - http://www.civicforum.pl/showthread....stia-EG3-D13B2
    Custom Buggy 126p - http://www.civicforum.pl/showthread....t=custom+buggy

Comment

Zamieszczone przez m_isie_k Zobacz posta
      Daj spokój, na stacji diagnostycznej na 15 PLNów chyba ci wyregulują do przyrządów i ustawia jak trzeba
      No nie wiem ,jak ja byłem na przeglądzie diagnosta mówi -to lewe trzeba wyregulować.Wziął śrubokręt i tak trzyma nad lampą (nie wiedział gdzie jest regulacja) o teraz może być

Comment

I właśnie tego się obawiam, że zajadę na badania i jeszcze mi nie podbije bo sam nie będzie wiedział gdzie szukać;p

Comment

No są dwie śrubki plastikowe. Te od strony silnika (np. od prawej lampy jest przy akumulatorze) są od płaszczyzny pionowej, a te po zewnętrznej stronie od płaszczyzny poziomej

Comment

Hmm... coś mi się wydaje, że bez zdjęcia się nie obejdzie. Ja tam nie mam jak głowy wsadzić bo ledwie co widać, są jakieś 2 otwory ale nie wiem co w nich jest, wydawało mi się, że jest tam zatrzask ale kto go tam wie.

Znalazłem gdzie to jest. Idealnie na wierzchu, góry jak się patrzy. Jutro zrobię zdjęcie i wstawię. Poprawiłem, zobaczymy jutro na stacji czy dobrze.
            Last edited by Pankiew; 22-06-2015, 19:57.

Comment

Obiecałem, że wstawie zdjęcia więc daje. Przepraszam za poślizg ale deszcz padał i mi się nie chciało wczoraj;p
              Lewa lampa - kierowcy:
              IMG_20150624_143512250_HDR.jpgIMG_20150624_143529430.jpg

Prawa od akumulatora:
              IMG_20150624_143544080_HDR.jpgIMG_20150624_143600782_HDR.jpgIMG_20150624_143639903_HDR.jpg

Poznaczyłem czerwonym kółeczkiem. Kręcić trzeba wkrętakiem krzyżakowym wąskim bo szerszy nie wlezie. Dokręcając w prawo strumień światła szedł w górę, a wykręcając w lewo obniżał się.

Comment

Working...
              X