Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie działa przełączanie trybu licznika w VII gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie działa przełączanie trybu licznika w VII gen

Witam, mam głupi problem, przesiadłem się ostatnio z VI Generacji do VII Generacji z 2002 roku, i mam problem odnośnie licznika, nie umiem przełączyć na licznik dzienny, tzn cały czas pokazuje mi ile ogólnie samochód przejechał, a nie ile od ostatniego restartu
    Bawiłem się tym dłuższy czas ale nic nie pomaga, proszę o pomoc, z góry dzięki

mod. Kolego zajrzyj do Regulaminu Forum
    Last edited by m_isie_k; 20-04-2015, 23:22.

Rozumiem ze dzyndzelek przy liczniku na wcisk nie reaguje?
    Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

Zamieszczone przez Adaszek123 Zobacz posta
      Rozumiem ze dzyndzelek przy liczniku na wcisk nie reaguje?
      W VI byly dwa oddzielne liczniki i mozna sie rypnac

Jak chcesz zmienic z Trip A, Trip B i total to przyciskasz ten dzyndzelek krotko. Jak juz ustawisz sobie np. na Trip A i chcesz skasowac to przytrzymujesz dluzej.

Jak chcesz zmienic natezenie swiecenia to przekrecasz ten sam dzyndzelek
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Poprawka. Ta funkcjonalność odnośnie intensywności podświetlenia z tego co wiem zamontowana jest w wersjach poliftowych czyli 2004. Nie wiem czy kolega ma hachbacka/sedna. Stąd też trochę gdybanie. Wiem że w sedana przed liftem tego nie było bo całkowicie były inne (min bez indiglo)
        Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

Zamieszczone przez Bakusiek Zobacz posta
          nie umiem przełączyć na licznik dzienny, tzn cały czas pokazuje mi ile ogólnie samochód przejechał
          bywa tak, że wystający z zegarów przycisk się zacina. Popróbuj go trochę kątowo (na tyle ile się da) poprzyciskać kilka razy - powinno się przełączać.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            bywa tak, że wystający z zegarów przycisk się zacina. Popróbuj go trochę kątowo (na tyle ile się da) poprzyciskać kilka razy - powinno się przełączać.
            Oj zacina się zacina. Ale jak lekko porusza, to powinno przeskoczyć. I od razu zapytam jak to naprawić?

Comment

Zamieszczone przez Theng Zobacz posta
              od razu zapytam jak to naprawić?
              chyba należy zaakceptować status quo, trzeba się przyzwyczaić lub naumieć to wciskać .
              Kierownik Działu Diesla

Comment

A u mnie w polifcie nie da się kręcić tym dzyndzlem i podświetlenie mam na stałe :/

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
                  Jak chcesz zmienic natezenie swiecenia to przekrecasz ten sam dzyndzelek
                  uściślijmy tę kwestię bo się trochę zgubiłem co się świeci?
                  1. czy zmieniamy podświetlenie zegarów - całości zegarów czyli obrotomierza prędkościomierza wskaźnika paliwa itd ??
                  czy
                  2. zmieniamy podświetlenie zielonkawego wyświetlacza licznika przebiegu [km].

W mojej VII HB:
                  - nie ma możliwości miany natężenia świecenia - regulacji jasności zegarów (obrotomierz / prędkościomierz itd).
                  - nie ma możliwości miany natężenia świecenia wyświetlacza licznika [km] - świeci się zawsze po przełączeniu stancyjki na ONII.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

U mnie również w HB polifcie dzyndzelnka kręcić nie można :P

Comment

HB polifcie - mogę zmienić podświetlenie zegarów jako całość (sześć stopni regulacji )
                      Dzyndzelek pociągamy do siebie i kręcimy w lewo (ciemniej) lub w prawo (jaśniej)

Comment

Zamieszczone przez FLINSTON Zobacz posta
                        Dzyndzelek pociągamy do siebie i kręcimy w lewo (ciemniej) lub w prawo (jaśniej)
                        Aż mnie zaskoczyłeś, jutro to przetestuje! Nigdy nie pociągałem do siebie, a kręcić nie mogłem.

Comment

Z przykrością stwierdzam - wersja z pakietem Sport niestety nie posiada takiej funkcji. Dzyndzelka można tylko wcisnąć, co powoduje zamianę na komputerze, kręcić nie można jak i pociągnąć do siebie i kręcić również nie można

Comment

Working...
                          X