Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alarm Sygnalizacja Kierunkami

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Alarm Sygnalizacja Kierunkami

Witam w mojej hondzie (seria) po zamknięciu lub otworzeniu auta z pilota nie "mrugają" kierunki czy jest możliwość zrobienia tak żeby był ten efekt? Alarm jest seryjny

Jaka to honda? Typ nadwozia, silnik, rocznik?

Comment

Z twojego profilu wyczytałem, że:
      Rocznik: 2001
      Silnik: 1.6 VTEC
      Model: Hatchback

W związku z powyższym z przykrością informuję - alarm nie jest seria, bo te auta nie miały montowanego seryjnie alarmu.

A czy wcześniej kierunki mrugały?

Comment

odp.
        mam to auta od roku, kierunki nie mrugały a alarm "chyba oryginalny" oryginalny pilot HONDA

20150201_124048.jpg

Comment

Autoalarm nie jest seryjny, założony pewnie został w ASO na życzenie kupującego - jak to miało miejsce u mnie. Mam identyczny pilot jak Ty. U mnie jak alarm działa, to sygnalizacja była kierunkami. Pewnie można przeprogramować centralę alarmu by migały kierunki.

Zobacz w książce gwarancyjnej/serwisowej czy masz wbity montaż alarmu, bo u mnie jest. Dodatkowo będziesz miał nazwę alarmu a potem tylko poszukać speca albo w internecie manuala jak zaprogramować alarm od nowa. Ja mam Ampio zamontowane.

Comment

Pytanie z innej beczki - jesteś pewny że auto ma alarm? Może to tylko centralny zamek? Pilot wygląda jak zwykły od centralnego zamka, alarm może co najwyżej być z nim połączony i uzbrajać się na zamknięcie auta. Jeżeli tak, to kierunki mrugać raczej nie będą.

Comment

Zamieszczone przez spectrigh Zobacz posta
              kierunki nie mrugały a alarm "chyba oryginalny" oryginalny pilot HONDA
              W 2001 roku nie montowano alarmów, jak już to w modelach po lifcie.
              Zatem spectrigh alarmu nigdy nie było, mrugania nigdy nie było i nie ma, to co masz to jest tak jak wypuszczała fabryka.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Koledze pewnie chodzi o to co jest w standardzie w wersji poliftowej https://www.civicforum.pl/showthread...82y-miga%C4%87

Comment

To może się poprawie"Czy mogę podłączyć kierunki pod centralny zamek?"

Comment

W tamtym temacie kilka kwestii było poruszanych ale nikt nie wie jak w poliftowych wersjach zaaplikowali potwierdzanie kierunkami. Może sterownik c-z z wersji poliftowej wystarczy ?

Comment

Na pewno jakoś da się to zrobić w wersjach przedlifotowych, bo ja tak miałem, aż do momentu gdy skaszanił się alarm i musiałem go odłączyć - https://www.civicforum.pl/showthread...%82y-miga%C4%8

Comment

Zamieszczone przez averty Zobacz posta
                        Na pewno jakoś da się to zrobić w wersjach przedlifotowych
                        nie, nie da się! ...tzn żebym był precyzyjnie zrozumiany: wszystko się da! nawet polecieć w kosmos na miotle, "kwestia miotły". Więc nie da się .... od tak ... usiąść pogrzebać i podpiąć - na forum jeszcze nikt tego nie dokonał na zasadzie: Oryginalna centralka C-Z wyprowadzono kable do kierunków - tego sie nie da! Musisz "wyrzeźbić" lub wystrugać sterownik do zarządzania mruganiem kierunkami i dopiero podpiąć "TO wystrugane" do Org C-Z i wtedy będzie mrugać .
                        ....dlatego jeśli:
                        bo ja tak miałem, aż do momentu gdy skaszanił się alarm
                        "bo ja tak miałem" ... to tu jest kluczowe słowo:
                        alarm
                        ... bo - alarm jest podpięty do Oryginalnej Centralki C-Z ... i z niego było wyprowadzenie na kierunki - dlatego mrugały.
                        Więc jak sie skaszanił - to automatycznie "do widzenia" z mruganiem!

Więc ...
                        jakoś da się
                        no to może i się da ... ale nie na zasadzie Plug & Play.

Wracając do przedlifta i polifta:
                        Przedliftowe - fabrycznie nie miały mrugania. (jeśli mrugało to "COŚ" było dokładane indywidualnie).
                        Poliftowe - fabrycznie było "dołożone" mruganie (rozszerzone opcje Centralki / kwestia sterownika centralki) .
                        Last edited by rambo7; 03-02-2015, 14:06.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                          jeśli mrugało to "COŚ" było dokładane indywidualnie
                          100% racja.
                          Jeśli ktoś przed zakupem miał takie zachcianki to zapłacił dodatkowo oraz wpis w serwisówce.
                          alarm2002.jpg
                          Do dziś mruga i wyje
                          Last edited by kaman; 03-02-2015, 20:53.

Comment

Dziekuje wszystkim ktorzy chcieli pomoc, jeśli sie dowiem jak to zrobic na pewno was poinformuje

Comment

Working...
                            X