Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylna wycieraczka i spryskiwacz nie działa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tylna wycieraczka i spryskiwacz nie działa...

Witam piszę posta pod postem :P
    Tym razem problem polega na tym iż nie da się w mojej Hondzi uruchomić tylnej wycieraczki np podczas jazdy , jedyny sposób żeby zaskoczyła jest właczenie przednich wycieraczek i wrzucenie wstecznego biegu i jazda do tyłu oO trochę to dziwne ale prawdziwe , w zimie gdy syf na ulicach nie raz auto tak zabrudzone że przez tylną szybę nic nie widzę i dopiero żeby coś zobaczyć trzeba ją przemyć ręcznie ... Tak samo nie działa włącznik spryskiwacza do tejże wycieraczki.. Jak to naprawić ? Proszę o pomoc ! Pozdrawiam

Nie prawda. Da sie wlaczyc w czasie jazdy bez wlaczania wstecznego. Skoro u ciebie nie działa to może cos w rączce nie działa, coś np w pierścieniu nie styka.

Comment

Zamieszczone przez FLINSTON
      Wszystko w porządku ten typ tak ma
      Co to za odpowiedź? oO
      Pankiew , no wlaśnie u mnie się nie da :P widocznie coś nie styka , wiesz może jak sprawdzić ten pierścień? Czy się go rozbiera czy wyjmuje żeby sprawdzić?

Comment

Ja nie wiem. Rozebrac na pewno sie da. Jutro popatrze jak nie zapomne. Moze jak rambo wpadnie to bedzie wiedzial bo to taka encyklopedia wiedzy hehe

Comment

Może nie włączasz wcale manetka działa w obie strony nie ma tam pierścienia. Trochę wydaje mi się to dziwne. Spryskiwacz? Najlepiej zdejmij tylny plastik i zobacz co się dzieje. Czy podczas włączania spryskiwacza słychać pompkę? Powinien być taki sam dzwiek jak do przedniego. Możesz też sprawdzić czy jest napięcie podczas włączania wycieraczki ale musisz zdjąć plastik, oby ostrożnie bo się zaczepy wyłamują (od tego bym zaczął). Roboty na 10min.

Comment

Cześć , no przecież głupi nie jestem :P Kręce manetką w lewo prawo do końca jak wlezie i nie działa , totalne 0 , żadnego odgłosu ruchu nic , tak jakby była całkiem wyłączona ale tak jak pisałem zadziała tylna wycieraczka gdy wrzuce wsteczny i jadę do tyłu A nie wiem , jest jakis bezpiecznik od tego może? Ewentualnie może jakiś silniczek , pompka kostka kabel etc. mógł się spalić i jest do wymiany?

Comment

napisałeś 8 wpisów z czego w 4-ch z nich jest "cześć" lub "witam". Po to jest Regulamin by go przeczytać. Pkt 2 po to jest zamieszczony jako 2, by nie trzeba było czytać Regulaminu dalej niż do 2. ..ale jeśli tego Ci się nie chce zrobić to po co zaśmiecasz posty treścią "cześć" lub "witam". Nie chcesz się przywitać ..twoje prawo, rozumiem segregujesz forumowiczów na tych co zabiorą głos w wątku do dla nich cześć a dla pozostałych ... spadaj? tak to wygląda.
              poniższa treść w mojej ocenie jest dyskusyjna...
              Zamieszczone przez RogerJLB Zobacz posta
              no przecież głupi nie jestem :
              hymmm ..nie? ... może i nie ...ale ograniczenia zaczynają wychodzić, jakoś większość potrafi czytać, ale rozumiem inni są wśród nas .. jak byś doczytał Regulamin to byś się dowiedział że jest wyszukiwarka, że jest co najmniej kilka tematów (nie tylko w VIIgen) dlaczego nie działa i jak sobie poradzić ..ale wolisz być uparty "bo takie masz zasady" ..ok ... powodzenia.

Skoro "głupi nie jesteś" ..to rozwiązuj swoje problemy sam .
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzień dobry Panie rambo7 .
                Zaczynając od 2 pkt regulaminu "Pisanie postów zaczynamy od „przedstaw się” " co Pan chciałby się o mnie dowiedzieć ciekawego? W jaki sposób obcym ludziom na forum motoryzacyjnym , pisząc w sprawie jakiegoś problemu mogę się przedstawić bo tego jasno nie rozumiem ... Opowiedzieć mam coś o sobie? Bo z tego co widzę wchodząc na większość wątków na 1 stronie tego działu każdy swój temat zaczyna od " Witam " , " Witajcie " po czym jak ja , opisują swój problem gdzie Pańskiej uwagi nie widzę na temat pkt 2 z regulaminu... A w odpowiedzi na to co napisałem " głupi nie jestem " to chyba logiczne że jeżeli wycieraczka nie działa i nie da się jej uruchomić to nie spostrzegłem tego poprzez spojrzenie i stwierdzenie " o pewnie nie działa " tylko poprzez metodę kręcenia manetką i sprawdzenie a odpowiedź nie ta była raczej obraźliwa bądź ironiczna tylko w sensie żartobliwym co można się chyba jasno domyśleć...Dalej , pisząc tu nie okazuję braku szacunku dla innych poprzez odpowiedzi lub wyrażenia typu " spadaj " jak to Pan napisał i raczej nie wydaje mi się że to tak może wyglądać gdyż jak każdy inny przywitam się pisząc Cześć lub Witam i opisuje swój problem czekając na odpowiedzi i w celu aby się dowiedzieć jak usterkę naprawić .A co do wyszukiwarki wiem że ona jest , ale proszę mi wierzyć że nie znalazłem do tej pory postu z takim samym problemem jak mój , dlatego pozwoliłem sobie napisać osobny wątek w dziale hondy civic VII. Nie patrzyłem na forum Hondy civic innej generacji gdyż może to być usterka np jakieś części której może nie być,jest inna, inaczej się do niej dostać lub naprawić jak w VIIgen . Dziękuję, pozdrawiam .

Comment

Oj zdenerwowałeś Prezesa. Chodziło mu o ten dział: https://www.civicforum.pl/forumdispl...aw-si%C4%99%21
                  A sugerując o wycieraczce miał Pan Prezes na myśli, że prawdopodobnie temat i problem taki już był ale opisany w dziale Civica innej generacji. Działy innych generacji są tutaj na forum i pewnie da się znaleźć w wyszukiwarce skoro Rambo o niej mówi (pewnie gdzieś już znalazł;p).

Ja nie miałem czasu na razie zajrzeć to tej rączki, zobaczę czy w sobotę będę miał czas.

Comment

Kolego na tym forum obowiązuje regulamin https://www.civicforum.pl/showthread...egulamin-Forum i dla tego Rambo zwraca ci uwagę że według regulaminu powinieneś pierwszy post napisać w dziale powitalnym https://www.civicforum.pl/forumdispl...edstaw-się%21 Proszę Cię nadrób to bo w przeciwnym wypadku moderator może Cię zbanować, a po co? Dzięki tak restrykcyjnie przestrzeganym zasadą na forum jest porządek i ład, wiec radzę Ci po prostu do tych zasad się zastosować. To wcale nie takie problematyczne a jest porządek
                    Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
                    sigpic

Comment

Nie , nie miałem ochoty nikogo zdenerwować , po prostu odpisałem na odpowiedź .
                      O widzisz , dzięki wielkie za ten link , nie widziałem i nie wiedziałem że coś takiego nawet jest
                      Super , w niedziele wyjeżdżam na poligon więc w sobotę jak uda CI się czegoś dowiedzieć i napiszesz to może jeszcze uda mi się to zrobić :P Także czekam Dzięki pozdrawiam.

Comment

Zamieszczone przez grzes41gt Zobacz posta
                        bo w przeciwnym wypadku moderator może Cię zbanować
                        Moderatorzy nie banują za niedopełnienie 2 Pkt, Grzechu nie demonizuj. Co najwyżej upominamy kilkakrotnie a jak do jegomościa nie dociera to nie Nasza wina, elementarnej kultury na forum nie nauczymy. Ale jak widać myślący userzy widząc że jest coś nie tak dopytają i potem przeważnie wszystko gra.

Comment

dobra nie ma co tu gadać, nie da się zarejestrować na forum pomijając Regulamin i od razu w Pkt. 2 jest link do "przywitań" i potem nie piszemy co wątek "witam", tyle, tak że Rodźer za szybko czytałeś.

Problem techniczny.
                          Tak się składa że jak popatrzysz na rozwiązania zasilania tylnej wycieczki w modelu HB, to widać że takie rozwiązanie jest od '79r do obecnych... czyli idzie wiązka w peszelu przy zawiasach tylnej klapy i tyle patent działa ponad 30lat ten sam, wiec nie ma znaczenia która generacja problemy z tylną wycieraczką są zbieżne ze sobą, więc szukamy i znajdujemy:
                          po całym miesiącu deszczy zauważyłem ze tylne ramie pracuje jak chce, tzn.: normalnie od lewa do prawa / 0 - 180 st. a od jakiegoś czasu zatrzymuje sie w połowie np 90 st. po chwili dokańcza bieg - to co nie dociągneła. drgnie troche do 45st. potem zrobi pełny cykl i staje w połowie, potem troche ruszy i 45st. i tak w kółko. nie potrafi zrobic pełnego cyklu 0 - 180 st. i spowrotem - w ten sposób nie potrafi działać. Ktoś miał taki przypadek ? co jest grane - nie wiem? zastanawiam się nad

Witam serdecznie, mój samochód to Civic 5d 98r. 1.4 D14A8. Wróciłem dziś z pracy, włączyłem wsteczny i tylna wycieraczka włączyła się w trybie przerywanym. Chciałem ją wyłączyć i mi się przypomniało, że ja nie mam trybu przerywanego tylnej wycieraczki, tylko ON - tryb ciągły, OFF - wyłączona. No i teraz na ON mam tryb ciągły, na OFF - przerywany. No i nie wiem jak to wyłączyć. Szukałem na forum ale nie znalazłem podobnej sytuacji, czy ktoś się z tym spotkał?

Kiedy daję wsteczny bieg, zawsze włącza się tylna wycieraczka i pracuje cały czas. Jest możliwość wyłączenia tego przez komputer? Dzięki z góry :)

Witam serdecznie. Tydzień temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic 5D z 1999 roku. Podczas zakupu sprzedający obwieścił mi, że tylna wycieraczka zaczęła mu pracować non stop dlatego wypiął kostkę pod kierownicą. Jemu mechanicy polecili kupić nowy silniczek i go zmienić. Poprzedni właściciel kupił "nowy" silniczek, ale nie zdążył sam go zamontować. Po załatwieniu papierów związanych z rejestracją postanowiłem się za to zabrać i wyszła lipa. Opiszę może dwie sytuacje (na starym i

czas szukania 7 sek, takie odpowiedzi dostałem wyszukiwarki po wpisani hasła "tylna wycieraczka pracuje". Na podstawie tych informacji dowiesz się już dużo - wystarczy sprawdzić i pociągnąć temat jeśli podane podpowiedzi się nie sprawdzą.

Czy to jest takie trudne? widać nie potrafię tego ocenić ocenić obiektywnie.
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

Myślę że na tym etapie można ten temat zamknąć bo łączyć go z innym istniejącym nie ma sensu.

Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
                            Co najwyżej upominamy kilkakrotnie a jak do jegomościa nie dociera to nie Nasza wina, elementarnej kultury na forum nie nauczymy. Ale jak widać myślący userzy widząc że jest coś nie tak dopytają i potem przeważnie wszystko gra.
                            A Tobie Roger ostatni raz już przypominam o dziale powitalnym. Sam zdecyduj do, której grupy userów chcesz być zaliczony.

Comment

Working...
                            X