Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

OBD II, kody błędów i wtyczki na BT

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• OBD II, kody błędów i wtyczki na BT

Witam.
    Poszukałem trochę na forum (nie mówię, że przeszukałem wszystko) i nie zauważyłem nigdzie tematu, w którym byłyby wyszczególnione kody błędów. Jeżeli jest taki, to widocznie jestem ślepy lub przeoczyłem i proszę o znawigowanie.
    Dodatkowo mam pytanie - polecacie jakieś konkretne wtyczki OBD2 na Bluetooth? Na allegro tego pełno (większość w okolicy ceny 30zł), a nie mam pojęcia czym się różnią. Będę wdzięczny za rady.
    Aha i jeszcze jakiego oprogramowania najlepiej używać do przeglądania i kasowania błędów? Torque? Czym się różni w kwestii funkcjonalności wersja darmowa (lite) od płatnej (pro)? Gdzieś mi kiedyś mignęło, że krąży jakaś instalka wersji pro - może ktoś podesłać?
    Last edited by averty; 15-01-2015, 11:55.

Prezes szczegółowo opisał
    Last edited by FLINSTON; 15-01-2015, 12:59.

Comment

uzupełniając temat, prócz Kodów DTC dla diesla są również kody dla benzyniaka jednak tych należy szukać poprzez wyszukiwarkę wpisując konkretny symbol kodu - odnajdziemy związane z kodem tematy. Dla benzyny odnajdziemy listy kodów standardowych zapisane w postaci 2cyfrowej np "01" - tam jest wyjaśnione krótko co do czego.

Jeśli chodzi o konkretne urządzenia diagnostyczne, także wiele napisano i do tego ustawiono te wątki jako przyklejone na pierwszym miejscu w działach!
      Nie przyjmuję tłumaczenia że czegoś nie znaleziono lub wyszukiwarka nie dała rady!

Może nie być opisanego konkretnego modelu urządzenia, ale z tych co są, jest w czym wybierać. Jeśli ktoś ma pytanie co do konkretnego modelu (którego nie ma opisanego na forum) proszę zakładać nowy wątek lub pytać o takie "No Name" urządzenia tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...ghlight=poleca
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X