Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie działające radio

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie działające radio

Witam
    Posiadam Civica z 2004 r 1,7 ctdi. Wczoraj wchodząc do samochodu spostrzegłem że radio nie działa. Mam także zmieniarkę fabryczną pod radiem ale z nią jest wszystko ok. Po naciśnięciu przycisku płyty słychać że ją zmienia. Tylko z radiem jest coś nie tak. Nie załącza się w ogóle. Dziwne natomiast jest to że podświetlenia przycisków działają. Ktoś wie co może być przyczyną ? Może bezpiecznik jakiś ? Tylko nie wiem który ewentualnie i gdzie go mogę znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc.

podświetlenie przycisków działa po przekręceniu manetki świateł na postojowe? Czy działa po wciśnięciu przycisku ON/OFF radia?
    Nie chce tu zadawać "durnych" pytań ..ale jak jest CD w środku ..to jak chcesz posłuchać Radia ..to wcisnąć trzeba przycisk przełączający na odbiór Radia .. oczywiście te wszystkie sprawy próbowałeś?
    Jeśli wszystkie możliwości są wyczerpane pozostaje zajrzeć w bebechy, jedyny sposób to taki: Dział Modyfikacje - "Zrób to sam" - Spis treści - wpis #2 - pozycja 52. Demontaż konsoli centralnej Civic VII
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Podświetlenie przycisków działa tak jak powinno raczej. Nie załącza się wyświetlacz, cały pasek pusty. I nie da się żadnym przyciskiem tego zmienić. Próbowałem już wszystkiego. Może we wcześniejszym poście źle się wyraziłem, nie działa radio ani CD(czy to z z głównej "centralki" czy z zmieniarki). Normalnie chyba jak radio było wyłączone to godzina się pojawiała a tu nic.

Comment

... aaa czyli nic nie działa, pisać trzeba precyzyjnie, pierwsza sprawa, sprawdź bezpiecznik od Radia. Pod kierownicę, zdejmij pokrywę plastikową - na niej jest namalowany schemat który bezpiecznik od czego i tym sposobem dojdziesz w którym on jest miejscu. Bezpiecznik nalezy wyjąć i sprawdzić a nie tylko popatrzeć na niego! ... one są malutkie w tym celu posłuż się "szczypcami" które są wetkane w ramkę bezpieczników - takie czarne szczypce, służą do wyjmowani bezpieczników.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Sprawdziłem ten bezpiecznik. Niestety jest dobry (sprawdzone na mierniku). Więc coś innego jest przyczyną.

Comment

Sprawa rozwiązana. Okazało się że bezpiecznik od zapalniczki był spalony. Wymieniłem go ale nic się nie poprawiło. Wtedy odpiąłem klemy od akumulatora na chwile. Po podpięciu wszystko wróciło do normy.

Comment

Working...
            X