Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana żarówki przy tablicy rej.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana żarówki przy tablicy rej.

Witam,

Mam civica 3 drzwiowego, 2003. Chce wymienić żarówki przy tablicy rejestracyjnej, bo już są obie wypalone. Mam tylko instrukcje po angielsku, a tam jest : "slide the lens to the right", ale to wcale się nie chce ruszyć.
    Wymieniał już to ktoś ?

Pozdro

Ja u siebie wymieniałem na diodowe to śrubokrętem przesuwałem klosz w którąś strone i wychodził nie było problemu tylko tak mocniej trzeba ale znowu bez przesady zeby nie urwać pokombinuj napewno sie uda

Comment

ja mam 2004 sport 3d i wczoraj to rozkrecalem jest to proste zdejmij sobie ramki zeby bylo ci latwiej i bedziesz mial z lewa tak ze wloz delikatnie jakis srubokret na prawa strone teo klosza i samo odejdzie bo jest na zatrzaski a styki wypniesz latwo powodzenia ))

Comment

nie wbili mi pieczątki badania okresowego za brak oświetlenia tablicy!

próbowałem wyjąć klosz i nie daję rady, wkładałem śrubokręt z prawej strony między kloszem a blachą i nic, może coś źle robię?

Comment

cudów nie ma , musi się klosz przesunąć w lewo lub w prawo. Idzie ciężko ale musi.tam są zaczepy. powodzenia

Comment

ostatnio wymieniałem żarówkę w swojej Hani 2004 3D Masakra zdjęcie klosza spoko ale po wyjęciu wkładki z żarówką z kalosza nie mogę założyć z powrotem Na razie założyłem klosz z powrotem wkładka jest luzem Bede musiał zdjąć rejestracje eby mieć leprze dojście i zrobić to porządne Japończycy zawsze oszczedzają miejsce ehhh

Comment

Zamieszczone przez kamil88dg Zobacz posta
              ostatnio wymieniałem żarówkę w swojej Hani 2004 3D Masakra zdjęcie klosza spoko ale po wyjęciu wkładki z żarówką z kalosza nie mogę założyć z powrotem Na razie założyłem klosz z powrotem wkładka jest luzem Bede musiał zdjąć rejestracje eby mieć leprze dojście i zrobić to porządne Japończycy zawsze oszczedzają miejsce ehhh
              W 5D nie ma takich problemów
              sigpic

Comment

jak już raz zdjąłeś trzeba było przedłużyć kable, tak zrobiłem, teraz już się nie denerwuję bo faktycznie można się wk... ć

Comment

Nie wiem jak to jest w 3 d, myślę jednak że tak samo jak w 5d? Zdejmujesz plastikową klapkę od wewnątrz, trzebają podważyć. Wkładasz rękę do środka z obu stron klosza są zapadki które trzeba palcami nacisnąć następnie pociągnąć i już. A jeśli komuś przewody są za krótkie to tym samym sposobem odpina się kabelki od klosza wysuwając wtyczkę. Z tym że wtyczka ma jedną zapadkę na środku.

Comment

W wersji 3 drzwiowej niestety dostanie się do opraw żarówek tablicy rejestracyjnej od środka auta graniczy z cudem. Za dużo grzebania i wielkie możliwości połamania zaczepów, jednak od zewnątrz można zrobić to w całkiem pomyślny sposób. Trzeba jedynie zdemontować tablice rejestracyjną oraz mieć przy sobie jakiś dłuższy przedmiot najlepiej by nie był metalowy by nie porysować lakieru. Trzeba wziąć ten przedmiot i przyłożyć z lewej strony oprawki jednocześnie przesuwając ją w prawą stronę aż wyskoczy z zaczepu. Wtedy kombinując w różne strony można wyciągnąć oprawkę i dostać się do żarówki.

Comment

W wersji 3D z 2004 trzeba zdjąć plastik od środka (2 mocowania i śrubka a potem zaczepy od strony wewnętrznej tego plastiku-trzeba podważyć i odciągnąć,),następnie wyciągnąć mocowanie .Dostęp do żarówki uzyskany w ten sposób pozwala na łatwą wymianę ..Nie trzeba demontować tablicy,przedłużać kabli ani wyjmować oprawki.pozdrawiam

Comment

Working...
                      X