Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

centralny zamek - nie otwiera/zamyka z pilota Civic VII

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• centralny zamek - nie otwiera/zamyka z pilota Civic VII

Witam, przeczytałem wszystkie (które znalazłem za pomocą wyszukiwarki) posty na ten temat i niestety nie znalazłem rozwiązania dla siebie.

Ostatnio miałem małe problemy z tylnymi drzwiami pasażera - nie zawsze siłownik zaskakiwał, ale mu przeszło i działa normalnie.
    Dziś wracając z zakupów próbowałem zamknąć zamek z pilota - i niespodzianka, nie reaguje... zamykanie z kluczyka otwiera i zamyka wszystkie drzwi prawidłowo (więc to chyba nie bezpiecznik - aczkolwiek sprawdzę jutro jak kupię klips do wyjmowania bezpieczników). Pomyślałem, że to bateria w pilocie, jednak po zmianie baterii nadal bez efektów... Nie grzebałem wcześniej nic w elektryce ani nic, więc mogę stwierdzić, że "stało się samo" .

Co powinienem jeszcze sprawdzić? Miał ktoś może taki przypadek? Może spróbować ponownie zaprogramować tego samego pilota?
    Czekam na podpowiedzi

@edit: bezpiecznik nr 16 (niby odpowiedzialny za C-Z) jest cały
    Last edited by averty; 22-09-2014, 22:29.

korzystasz z oryginalnego Pilota? czy coś dokładanego - np. alarm ? przeanalizowałeś ten Wątek? ....spróbuj zakodować na nowo.
    Witam, jestem nowym posiadaczem Hondy Civic Sport 1.4 2004r. a zarazem nowy na forum. Kupiłem samochód bez pilota do centralnego i teraz pytanie brzmi czy wszystkie Hondy posiadają owe piloty czy były modele bez? Jeżeli tak to gdzie mam szukać żeby się upewnić na 100% że moje autko posiada taka centralkę do pilota. wystarczy w tym momencie dokupić pilot i go zaprogramować? Z góry dziękuje. Jeżeli wybrałem nie odpowiedni dział to przepraszam :(
    Kierownik Działu Diesla

Comment

przeanalizowałem ten wątek i wiele innych, pilot jest oryginalny, auto nie posiada (chyba) alarmu, a kodowanie nie chce mi zaskoczyć - mam wrażenie że padł mi pilot...

Comment

rzadko, ale nie jest to wykluczone. czy Pilot po naciśnięciu przycisku (dowolnego) świeci czerwona mikro dioda?
        Pilotów można zaprogramować max 2 szt. Piloty charakteryzują się tym że jak czytałeś nie każdy daje sie zakodować - trzeba trafić.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Kwestia jest taka, że na moim pilocie chyba nigdy (nawet jak działał) dioda się nie paliła, rozebrałem dziś pilota i stwierdzam, że chyba wcześniej ktoś coś tam lutował, co powodowało brak palenia się diody - pokazane na foto - chodzi o ten lut na górze przy diodzie LED - też taki macie? czy to jakaś kombinacja poprzedniego właściciela mojej Hani?

[FOTO] https://www.dropbox.com/s/yz77j0m59e...12.58.jpg?dl=0

Comment

tak, widać że tam ktoś palił lutolą bo kalafonia jest rozlana dookoła cyny. Tak nie powinno być. generalnie dioda musi się świecić podczas naciskania dowolnego przycisku.
            Pilot jest raczej do wymiany i raczej się nie podniesie dlatego możesz spróbować wygrzać luty np suszarką albo palnikiem gazowym, ale z czuciem by sie nie stopiło za wiele. Wygrzanie lutów czasem pomaga złapać kontakt na ścieżkach. Generalnie czeka Cię zakup nowego w sensie nawet używanego pilota max 2 szt! więcej nie zakodujesz! tzn zakodujesz 3go jednocześnie 1-wszy się deaktywuje.
            Proponuje pogadać w ASO mi się udało wynegocjować cenę 100zł z programowaniem dlatego że jak pisałem nie każdy pilot da się zaprogramować i sam serwisant przyniósł garść ze 20 pilotów i próbował aż trafił na taki który się skomunikował, bardzo szybko poszło.
            Powołaj się na tę akcję: https://www.civicforum.pl/showthread...ji-nawet-do-30
            Last edited by rambo7; 24-09-2014, 11:09.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam. Sprawa wygląda następująco - stał się cud - a tak na serio to żartuję. Odstawiając samochód do mechanika na zmianę oleju, filtrów i rozrządu spytałem go czy ma jakiś pomysł na zaistniałą sytuację. Miał - odłączył akumulator na jakieś 10 minut, po czym podpiął go na nowo. Problem zniknął jak ręką odjąć - centralny z pilota działa, ba, nawet dioda na pilocie się zaczęła palić . Nie wiem czy to możliwe, ale chyba centralka w jakiś sposób wcześniej zwariowała, oby się to nie powtarzało.
              Rambo - dzięki za porady

Comment

Zamieszczone przez averty Zobacz posta
                Odstawiając samochód do mechanika (...) spytałem go czy ma jakiś pomysł na zaistniałą sytuację. Miał - odłączył akumulator na jakieś 10 minut, po czym podpiął go na nowo. Problem zniknął jak ręką odjąć
                Gigant... magik ....takich mechaników trzeba nam!
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam. Mam problem podobny do kolegi ale codziennie muszę odłączać klemę na kilka sekund i centralny zaczyna działać. Zauważyłem ze po przeciągnięciu autka na obrotach centralka sie blokuje ponieważ po zgaszeniu auta nie mogę zamknąć pilotem drzwi. Muszę otworzyć maskę,odłączyć klemę i... działa. Rano chce otworzyć auto i... D*** pa
                  Kupiłem nowa centralkę za 15 zł na szrocie
                  Mam nadzieje ze pomoże
                  Tylko nie wiem gdzie szukać tej białej kostki
                  Proszę pomóżcie

Comment

Zamieszczone przez krs7812 Zobacz posta
                    Kupiłem nowa centralkę za 15 zł na szrocie (...) nie wiem gdzie szukać tej białej kostki
                    tu nie bardzo wiadomo o jaką kostkę białą? chodzi? Jeśli dobrze zrozumiałem to szukasz miejsca lokacji Centralki - sterownika? to jest tu: https://www.civicforum.pl/showthread...-VII-Manual-II ale kostka nie jest biała?! tylko zielona! Punkt 10 foto 13.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                    X