Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyświetlacz radia po wyłączeniu nadal się świeci.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyświetlacz radia po wyłączeniu nadal się świeci.

Witam,
    Mam problem z wyświetlaczem radia. Po wyłączeniu radia, wyświetlacz jest podświetlony i pokazuje godzinę. Po zamknięciu samochodu i odczekaniu 1-2h pozostaje bez zmian. Dodam, że stacyjka jest uszkodzona, mianowicie kluczyk można wyjąc w każdej pozycji ale wydaje mi się, że nie to jest przyczyną. Czy ktoś ma/miał podobny problem lub wie jakie może być jego rozwiązanie? model honda civic VII 2005r 1,4 90km radio cd

mod: zapraszam do działu powitalnego (2 Pkt. Regulaminu).
    Last edited by Gość; 08-09-2014, 23:49.

Chyba jest jakieś ustawienie jak to dezaktywować trzeba zerknąć do ustawień radia do książki obsługi.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez Pazyn Zobacz posta
      Witam,
      Mam problem z wyświetlaczem radia. Po wyłączeniu radia, wyświetlacz jest podświetlony i pokazuje godzinę. Po zamknięciu samochodu i odczekaniu 1-2h pozostaje bez zmian. Dodam, że stacyjka jest uszkodzona, mianowicie kluczyk można wyjąc w każdej pozycji ale wydaje mi się, że nie to jest przyczyną. Czy ktoś ma/miał podobny problem lub wie jakie może być jego rozwiązanie? model honda civic VII 2005r 1,4 90km radio cd
      W mojej ocenie jedynym rozwiązaniem jest naprawa lub wymiana stacyjki.Po jednorazowym przekręceniu kluczyka w pozycje na I odbiornik otrzymuje zasilanie.Naciśnięcie pokrętła głośności uruchamia radio, ponowne wciśnięcie wyłączy radio i załączy zegar( takie dwie opcje w jednym urządzeniu) W Twoim przypadku, pomimo wyjęcia kluczyka stacyjka zostaje w położeniu na I i w dalszym ciągu odbiornik otrzymuje zasilanie.Zastrzegam,że nie jestem tu wyrocznią - to tylko takie moje myślenie.

Comment

całkiem stacyjki wymieniać nie trzeba, trzeba sprawdzić wtyczki od tyłu który przewód odpowiada za podtrzymanie radia? ...możliwe że ktoś sobie zrobił tzw. mostek i połączył tak by zasilanie dochodziło mimo wyjętego kluczyka.
        Jeśli tylko świeci zegar ..a radio nie gra po wyjęciu kluczyka - to obstawiam ustawienie (może być w trybie Zał lub Wył ..ale nie wiem jak przestawić).
        Stacyjka zapewne jest dobra ...i jeśli do czegoś dojdziesz to już lepiej wymień radio duuuużo mniej roboty i dużżżo to mniej kosztuje.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam,
          mam civica VII co prawda dopiero od tygodnia, ale dokładna lektura instrukcji od auta i od radia pomogła mi rozwiązać problem (mam identyczny).

Mianowicie, z uwagi na to, że kluczyk można wyjąć ze stacyjki w każdym położeniu, w tym nawet w czasie pracy silnika (mam tak samo), to nie wyłączasz stacyjki do końca, tylko pozostawiasz ją w położeniu " I " - czyli działające akcesoria (zwróć uwagę, że działa też gniazdo zapalniczki). Żeby całkowicie wyłączyć stacyjkę, musisz wpierw docisnąć kluczyk i wtedy będzie można przekręcić o jedno oczko bliżej do siebie, czyli w pozycji "0", przy której obwód radia i gniazda zapalniczki nie jest zasilany.

Swoją drogą usterka pozwalająca na wyjęcie kluczyka podczas jazdy i bez gaszenia silnika zdaje się być lekko niepokojąca.

Pozdrawiam

Comment

Working...
          X