Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

silniczek regulacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• silniczek regulacji

Witam, Byłem w warsztacie niedawno, bo coś stuka z przodu. Przy okazji poleciłem gościowi sprawdzić i wymienić silniczek regulacji świateł . Lewy reflektor nie działa. O dziwo jak wróciłem po auto i zapytałem o silniczek to facet powiedział, że nie da się wymienić trzeba cały reflektor bo w hondach tak jest.
    Czy to możliwe????
    Mam civic 5d z 2003r przed liftem, reflektory na H4.
    Czy u mnie trzeba wymienić cały reflektor z powodu silniczka regulacji?

niewykluczone, ale sam musiałbym to sprawdzić bo nie pamiętam.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Chyba po lifcie jest wymienialny, sprawdz sam czy da się wyjąć. Jeśli jest tam tylko wtyczka to nie jest wymienialny, bo jest wewnątrz reflektora. Tandetę i dziadostwo odstawiła Honda z tymi silniczkami.

Comment

Co zrobić jak silniczek działa, a tą śrubą na górze nie da się ustawić dobrze świateł ?

Comment

Sprawdzić czy nie wyskoczyłoz"jabłuszka" i czy żarówka jest na miejscu.

Comment

z tego co pamiętam to spokojnie da radę wymienić sam silniczek, wystarczy go przekręcić w obudowie i wychodzi. tylko być może u Ciebie spadły jego zaczepy i trzeba będzie lampę rozkleić, aby się do wszystkiego dobrać - nic trudnego, wystarczy opalarka lub mocna suszarka do podgrzania kleju i godzina wolnego czasu

Comment

tu nie chodzi o wymianę silnika, a o mechaniczną regulację odbłyśnika. Silnik może pracować prawidłowo, ale snop światła może regulować się np. tylko w zakresie cały czas "za nisko" czyli pozycja "0" nadal za nisko.
              Aby snop światła podnieść tu silnik regulacji nic nie da. Do tego właśnie służy regulacja mechaniczna na imbusy.
              Zamieszczone przez abrabra Zobacz posta
              tą śrubą na górze nie da się ustawić dobrze świateł
              jesteś pewny że wsadzasz tam właściwego BITa? tam wchodzi chyba 5-ka. (gniazdo jest na imbus chyba 5) jak wsadzisz co innego to nie pokręcisz (będzie się obkręcać)
              Dlatego ustal najpierw czy to gniazdo się nie obraca? czy gniazdo się obraca a odbłyśnik nie nie porusza?
              Jak odbłyśnik się nie porusza to w środku mechanizm ślimakowy zardzewiał (chyba jest metalowy). Czasem trzeba zrobić tak: próbować kręcić i opukiwać klosz, wtedy zmieni się ustawienie odbłyśnika.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
              X