Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dorobienie kluczyka do Civica VII gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dorobienie kluczyka do Civica VII gen

Kupując samochód dostałem tylko jeden kluczyk w zestawie...

Dzwoniłem do ASO - programowanie 150 zł, ale pierwsze muszę kupić sobie kluczyk, bo u nich drogo wychodzi.
    Czy taki transponder: https://allegro.pl/transponder-id13-...053471252.html pasuje do Civica (polift 2004)?

edit: Albo coś takiego? https://harkan.pl/transponder-id48-m...ypto-p-79.html
    Last edited by dgr; 20-03-2014, 14:03.

w jaki sposób zamierzasz użyć ten transporder? ...bo trochę tego nie widzę.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

To nie wystarczy wrzucić go do kluczyka i dać do zakodowania do ASO?

Comment

nieee no jasne ... ...ale jak to zrobić? ...jak tego dokonasz? o to pytam , wystarczy ... pewnie że wystarczy. Mam przed oczami swój klucz ...i nie mam pojęcia jak to zrobić? wziąć młotek i przecinak? czy jak?
        Kierownik Działu Diesla

Comment

https://allegro.pl/klucz-kluczyk-hon...029969348.html takie kluczyki chyba mają jakieś miejsce na transpondery

Comment

jak taki masz kluczyk to ok. Fabryczny jest zalany nierozbieralny.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Tylko pytanie, jaki to ma być transponder? Bo one różnią się ID... Ten z Allegro ma ID13, a ten z harkan.pl ID48. Jaki powinien być w Civicu z 2004 :/

Comment

nie mam doświadczenia w tym czipowaniu może ktoś podpowie. Co do kluczyka to myślałem że chcesz taki zalakowany przepoławiać . Dzwoń do ASo może coś zasugerują.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Panowie, u mnie sprawa wyglada oodobnie lecz nie do konca, w moim przypadku największą wadą okazała się jednak stacyjka. Mam zamiar zakupić samą stacyjkę + immo + 2 kluczyki. Pytanie brzmi : Czy w momenice podmiany immo ze starego na nowy wraz ze stacyjką i kluczykami rzecz jasna, wypinając stary immo z kostki nie nastąpi jakiekolwiek zablokowanie rozruchu?

Mam na myśli bardziej komputer czy nie będzie z nim problemu i "przepuści" nowy komplet

Ewentualnie czy istnieje możliwość regeneracji takowego zamka chociazby na przykładzie tematu z działu ZRÓB TO SAM?

Pozdrawiam !
                  Last edited by Davidek; 08-04-2014, 21:37.

Comment

Ja mam pytanie pokrewne... Jaka jest wymagana obciążalność styków stacyjki? Tzn. ile prądu płynie przez stacyjkę?

Comment

Panowie ja mam inne ale pokrewne pytanie dotyczące pary stacyjka - kluczyk. Czy to normalne że kluczyk da się wyjąc w każdej z pozycji? Podczas jazdy kierownica sie nie blokuje wiec jak dla mnie to looz

Comment

Working...
                      X