Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio i kod...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Radio i kod...

Cześć!
    Tak wiem... Temat kodu do radia był poruszany wiele razy.

Chciałem jechać do ASO, ale przez telefon gość powiedział mi, że odzyskanie kodu będzie kosztowało 150zł... Rozumiem, że aż tyle nie warto dawać na to radio?
    Lepiej kupić coś innego w tej cenie?

Radio to PIONEER DEH-M6217ZH

śledząc ten wątek, wychodzi na to żę to kwestia dobrej woli w ASO a nie 150zł, nikt nie napisał że to kosztuje: https://www.civicforum.pl/showthread...zi%C4%87+radia
    zadzwoń do innego ASO.
    Podsunę jeszcze jeden wątek: https://www.civicforum.pl/showthread...zi%C4%87+radia

Zamieszczone przez dgr Zobacz posta
    Rozumiem, że aż tyle nie warto dawać na to radio?
    za które radio?

Lepiej kupić coś innego w tej cenie?

Radio to PIONEER DEH-M6217ZH

to nie rozumiem? to pionier jest zablokowany? czy fabryczne? ... o które radio chodzi fabryczne?, dokupione? nie kapuje o co chodzi.
    - masz takie radio?
    - chcesz takie kupić?
    - takie jest zakodowane?
    - potencjalnie za takim sie rozglądasz?
    Last edited by rambo7; 20-03-2014, 07:56.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Przepraszam, faktyczne, trochę niejasno się wyraziłem - zmęczenieipo całym dniu :-P

To radio jest fabrycznie zamontowane w moim Civicu, ale samochód był sprowadzany i takich bajerów jak kod nie dostałem
      Sytuacje tymczasowo rozwiązałem - przełożyłem Kenwooda ze starego samochodu, jeszcze tylko czekam na adapter i ramkę do radia. Później może znajdę coś ciekawszego.

Oryginalne radio pozostaje mi sprzedać - może ktoś będzie chciał z nim coś zrobić.

edit
      Myślisz, że taki kod podadzą telefonicznie? Jeśli nie, to nie opłaca mi się do nich jeździć, bo kolejne ASO jest 100 km ode mnie
      Last edited by dgr; 20-03-2014, 08:12.

Comment

Poszukaj tego kodu dobrze w schowku i książce serwisowej...

Comment

Książki serwisowej nie dostałem, a w schowku na pewno nie ma - wyciągałem radio, więc bym zauważył.

Comment

Myślisz, że taki kod podadzą telefonicznie? Jeśli nie, to nie opłaca mi się do nich jeździć, bo kolejne ASO jest 100 km ode mnie
            nie wykluczone, zadzwoniłbym i nieco palił głupa że "kolega dostał", ale jak został sprawdzony to może będzie trudniej, musisz podzwonić - jechać nie ma sensu, papiery na stół przygotuj i dzwoń. taki kod musi być gdzieś w papierach zapisany w instrukcji albo powiedzą Ci przez tel co zrobić by wprowadzić nowy kod.
            Opcją alternatywna zostaje uniwersalna ramka i radio innego producenta. Na forum jest dużo informacji na ten temat, co jak zamontować łącze z fotkami przed i po.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Ramkę i adapter do ISO już zamówiłem, więc zamontuję Kenwooda

Comment

rambo7 ma rację, można poudawać i da się wyszarpać od ASO kod do radia, ale trzeba mieć info z naklejki z radia (mówimy cały czas o oryginalnym, fabrycznym radiu) i wówczas są w stanie to załatwić. Można choćby powiedzieć, że po wymianie akumulatora stało się tak, że radio żąda kodu itp, to już kwestia inwencji
                W każdym razie temat jest do ogarnięcia nawet jeśli auto jest sprowadzone i nie ma tego kodu czy w schowku czy w książce...

Comment

Miałem podobną sytuację. Kazali osobiście samochodem przyjechać z dowodem rejestracyjnym.
                  Po przyjeździe pierwsze co to pytam o cenę. Koleś zawołał 50 zł.
                  Wziął dowód spisał nr VIN postukał w klawiaturkę i wyskoczyło 5 szczęśliwych cyferek.
                  Poszliśmy później do samochodu sprawdzić kod - działa.

Koleś zapytał czy chcę fakturę. Mówię że nie.
                  W takim razie 30 zł.

Bałem się że będzie drożej bo autko sprowadzane z Belgii (jestem 1 właścicielem w kraju)

Jak ktoś jest ciekawy to byłem w serwisie Hondy w Kielcach

Comment

Witam, może ktoś coś poradzi otóż mam fabryczne radio (kaseciaka) i nad nim oryginalny odtwarzacz CD. Auto jest sprowadzone z Niemiec i niestety nie mam kodu a jest zablokowane. Zadzwoniłem do serwisu Hondy w Poznaniu prosząc o pomoc w rozkodowaniu. Podałem VIN i kody odczytane z wyświetlacza: U 1304 i L 3495. Zwrotnie otrzymałem kod niby do mojego radia (5 cyferek) ale niestety nie działa po wprowadzeniu. Poprosiłem, żeby serwis sprawdził czy przesłali mi poprawny kod i niby poprawny. Macie może jakieś pomysły co teraz mam zrobić? Chciałbym zachować oryginalny sprzęt ale musi działać.

Dodam jeszcze, że civic 5D gen.VII. Z góry dziękuję za pomoc.
                    Last edited by Grzechu; 05-01-2021, 07:11. Powód: scalenie postów

Comment

popróbuj go wpisać ponownie, może coś nie tak robiłeś. Gdyby się zablokowało, odłącz na chwile kleme akumulatora. Poszukaj też kodu gdzieś w schowku w Instrukcji, często użytkownicy pisali kod gdzieś na kartce w IO, lub za schowkiem rożnie, spróbuj znaleźć. Ewentualnie demontaż i poszukaj kogoś kto trwale usunie kod z radia, takie radio jest dziś warte 0zł. więc nie ma tam co kodować, bo to miało utrudnić życie złodziejom.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Kiedy sam potrzebowałem kod do radia skorzystałem z opisanej w podanym linku metody. Trochę kombinowania, ale wygenerowane kody działają także możesz spróbować u siebie

http://www.wykop.pl/wpis/31656909/je...-kodem-do-rad/

Comment

Patryk23 dzięki za link. Na pewno spróbuję w wolnej chwili bo już przeszukałem całe auto i kodu niet.

Comment

Working...
                          X