Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

OSRAM Cool Blue Intense i Philips Blue Vision

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• OSRAM Cool Blue Intense i Philips Blue Vision

Cześć!
    Jestem nowa na forum, od niedawna posiadam Civica 2002r, silnik 1.4.
    Z racji tego, że w Civicu zamontowane są lipne żarówki, zamierzam zainwestować w OSRAM Cool Blue Intense H4 i do postojowych oraz tablicy rejestracyjnej 5W5 Philips Blue Vision. Halogeny świecące bardziej białym niż żółtym światłem odpowiadają mi. Słyszałam, że OSRAM Night Breaker świecą bardzo krótko. Co sądzicie o tych żarówkach, warto wydać na nie pieniądze?
    Z góry dzięki za odpowiedzi.

Moim aniem nie warto.
    Standardowe Philips Premium+30% po 30 pln w zupełnosci wystarczaja i sa wyraznie trwalsze.
    W tak starych reflektorach duzo daje polerka i renowacja odbłysnikow.
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Miałem zamontowe Osram Cool blue i night breaker. nie polecam niestety, night breaker'y wytrzymały 5mies. koszt nie pamiętam dokładnie chyba około 50zł, cool blue pierwsza padła po 1miesiącu! a druga po prawie 3miec, ogólnie tragedia,szkoda kasy, Philipsów nie miałem zamontowanych, teraz chyba się zdecyduje na te co wspomina Glosima.

Comment

Bawiąc się w archeologa dodam tylko, że jeżeli ktoś wymienia żarówki halogenowe ( w dodatku te bardziej wysilone jak Blue Vision czy Nightbreaker ) i przed włożeniem jej go gniazda złapie ją za bańkę niczym poczciwą 100 watową bulbę, która świeci w żyrandolu babci Frani, to zbyt długo nową żarówką się nie pocieszy. Każdy ślad palca, tłuszcz czy zanieczyszczenie na bańce żarówki halogenowej to diametralne skrócenie jej żywotu. Żarówka inaczej odprowadza ciepło i w efekcie przepala się znacznie szybciej. Drugie auto w domu na Blue Vision lata już 4ty rok.

Comment

Working...
        X