Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pilot centralnego zamka VII gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pilot centralnego zamka VII gen

Witam,
    jestem nowym posiadaczem Hondy Civic Sport 1.4 2004r. a zarazem nowy na forum. Kupiłem samochód bez pilota do centralnego i teraz pytanie brzmi czy wszystkie Hondy posiadają owe piloty czy były modele bez? Jeżeli tak to gdzie mam szukać żeby się upewnić na 100% że moje autko posiada taka centralkę do pilota. wystarczy w tym momencie dokupić pilot i go zaprogramować? Z góry dziękuje. Jeżeli wybrałem nie odpowiedni dział to przepraszam

Zamieszczone przez Dreco Zobacz posta
    samochód bez pilota do centralnego i teraz pytanie brzmi czy wszystkie Hondy posiadają owe piloty czy były modele bez?
    wszystkie posiadały pilota 1 szt. (2gi można do programować max 2 szt!) 2 kluczyki.

Zamieszczone przez Dreco Zobacz posta
    Jeżeli tak to gdzie mam szukać żeby się upewnić na 100% że moje autko posiada taka centralkę do pilota
    foto #13: https://www.civicforum.pl/showthread...%C5%BC+konsoli
    szukaj na forum a znajdziesz, czytasz poniższe Wątki wraz z linkami:
    Witam Mam pytanie jak podłączyć sterownik na pilota do fabrycznego centralnego zamka? Ma ktoś może jakąś instrukcje? Auto to Honda Civic HB 1.7 ctdi pozdrawiam ŁUKASZ

czesc, zgubilem pilota od auta. czy moze ktos z awas rzucic okiem na swojego jaki jest part number lub cokolwiek co pozowil zidentyfikowac wlasciwy? mam civic z 2001 roku (3d) 1.6 alrm fabryczny. pilot wygladal tak (nie posiadal czerwonego przycisku PANIC): https://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=360127943034

korzystaj z wyszukiwarki wpisując rożne frazy związane z C-Z pilotami i montażem instalacji - i znajdziesz!
    Kierownik Działu Diesla

Comment

@rambo7 Dziękuje Ci za szybką odpowiedz. Dałem rade. Znalazłem c-z bez rozbierania auta, latarka i trochę gimnastyki i już miałem pewność że centralka jest w mojej Hani. Kupiłem oryginalny nowy pilot za 39zł wykonałem całą procedurę programowania i działa wszystko pięknie. Jeszcze raz wielkie dzięki

Comment

masz dużo szczęścia że trafiłeś z Pilotem, bywało że częstotliwości pilotów były rozbieżne.
        Koniecznie napisz gdzie (sprzedawca) i jaki (dane techniczne) dokładnie Pilot kupiłeś - fotki były by pożądane .
        Kierownik Działu Diesla

Comment

https://allegro.pl/pilot-zamka-centr...027694023.html
          Co prawda aukcja się skoczyła, ale jest podany numer telefonu. Sprzedający bardzo sympatyczny i można się dogadać.
          20140318_203920.jpg 20140318_204023.jpg
          Co do samego pilota:
          G8D - 348 H - A
          ETS 300 220
          Freq: 433.9MHz

dopisuję sprzedawcę dla potomności,
          Sprzedający na allegro ma nick kasik95
          r7.

Dodam może jeszcze numer telefonu sprzedawcy w razie jakby aukcja wygasła: 698935418
          Last edited by Dreco; 18-03-2014, 22:25.

Comment

Witam.
            Podepnę się pod temat bo chciałbym się upewnić ze dobrze zrozumiałem.
            Miałem już zamiar kupować moduł aby go podpiąć, ale trafiłem na ten temat i ten post

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            Zamieszczone przez Dreco
            samochód bez pilota do centralnego i teraz pytanie brzmi czy wszystkie Hondy posiadają owe piloty czy były modele bez?
            wszystkie posiadały pilota 1 szt. (2gi można do programować max 2 szt!) 2 kluczyki.
            Jest centralny zamek w moim samochodzie i jest w nim wspominany moduł co na fotce 13

Czy to oznacza ze ten wskazany moduł służy do odbierania sygnału z pilota i tak naprawdę mi wystarczy
            pilot i przejście procedury programowania?

Comment

tak jest! wystarczy.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Faktycznie wystarczyło
                Pięknie pokazane w filmiku

Comment

Witam jestem świeżym nabywca hondy civic 1.4 S 2001r 5d. Kupując ten samochodzik pilot od centralnego zamka nie był na chodzie podobno przyczyna była bateria wiec wymieniłem, po wymianie bateri wciskając jaki kolwiek przycisk swieci czerwona żaroweczka( zamki wogole nie reagują) da sie coś zrobic czy kupić nowy pilot???

Robiłem tak jak jest pokazane na filmiku powyżej i nic, jakiś pomysł co może być nie tak ???

mod: zapraszam do działu powitalnego (2 Pkt. Regulaminu).
                  Last edited by Gość; 08-09-2014, 22:41.

Comment

Zamieszczone przez lechu991 Zobacz posta
                    Robiłem tak jak jest pokazane na filmiku powyżej i nic,
                    jak wspomniałem w powyższych wpisach, nie wszystkie piloty komunikują się z centralką. Trzeba trafić odpowiedni. Nie wiem na czym to polega i czemu tak jest ale nawet w ASO gość przychodzi z pękiem pilotów i próbuje który się skomunikuje. Wyżej kolega miał widać farta .
                    Polecam przejrzeć wątek dot Pilotów do VII gen była tam spora wymiana informacji co jak itd. Wpis #2 ..podałem tak tematy Wątków.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Cześć,
                      Pytanie analogiczne do tego z głównego posta czyli #1

Zakupiłem Hondę Civic VII 2001r. 5d silnik 1.4. Czy wszystkie samochody tego typu miały sterownik zamka centralnego? Z samochodem otrzymałem dwa zwykłe klucze, bez pilotów. Jeżeli tak, to czy znacie jakieś źródło, w którym jestem w stanie dokupić pilot i go sparować?

Comment

Zamieszczone przez LarsIV Zobacz posta
                        Czy wszystkie samochody tego typu miały sterownik zamka centralnego?
                        tak, fabrycznie.
                        Z samochodem otrzymałem dwa zwykłe klucze, bez pilotów
                        standardowo: 1 pilot, 2 klucze. (czyli brakuje Ci pilota. Maksymalna ilość programowanych pilotów to 2).
                        to czy znacie jakieś źródło, w którym jestem w stanie dokupić pilot i go sparować?
                        ASO lub allegro.
                        Dobór pilota zgodnie z kryteriami doboru o którym przeczytasz w wątkach dot. "programowania pilota". Problem o tyle będzie większy że musisz trafić na zgodny MHz, prawdopodobieństwo 50/50%.
                        ASO - 100% tylko cena 2-3 razy wyższa niż z allegro. Po prostu facet z pękiem pilotów będzie kodował tak długo (2min) aż trafi na zgodny MHz. Jak już będziesz miał pilota z ASO to wtedy łatwiej dobrać kolejny z allegro znając jego specyfikację zapisaną na drukowanej płytce.
                        Co i jak w Tematach o dobieraniu pilota oraz w tematach o programowaniu pilota. (zatrudnij wyszukiwarkę i znajdziesz wiele informacji praktycznych).
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                        X