Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wibracje z głośników przenoszą się na resztę samochodu.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wibracje z głośników przenoszą się na resztę samochodu.

Witam, od pewnego czasu mam problem z tym że w czasie słuchania radia, wszystko wibruje- boczki w drzwiach, schowek od pasażera, deska rozdzielcza. Jest to dość irytujące i zastanawiam się nad "poprawą fabryki". Nie chce zmieniać oryginalnych głośników tylko wymontować je, coś podłożyć miedzy głośnik, a drzwi i zamontować ponownie. Tu się rodzi moje pytanie: Czy ktoś ma jakiś wypróbowany patent na gąbkę/piankę/korek żeby włożyć miedzy drzwi a głośniki?
    Dodam że nie jestem jakimś melomanem i nie słucham muzyki z Bóg wie jakim natężeniem(przeważnie można jeszcze spokojnie rozmawiać).
    Czy ktoś miał podobny problem w Civicu VII?

mi drżało to cięgno do otwierania drzwi od wewnątrz oraz cały boczek również, takie puste dudnienie, od momentu jak wygłuszyłem przednie drzwi jest o panie o niebo lepiej także polecam taki zabieg, głośnik warto tez wymienić bo nic tam ciekawego nie wydaje dźwięku

Comment

To też mi drży, ale sposób jest na to taki że trzeba zamek zamknąć A czym wygłuszałeś? Specjalną matą butylową czy jakiś inny (tańszy) myk jest na to?

Comment

Ja sięgnąłem po produkt dynamat może nie sa tanie ale wyklejanie nimi jest super i bez podgrzewania, do tego pianka dynaliner. Myki pewnie jakies tam są ale tu nie doradzę bo nie miałem z tym styczności. Ale jak zamkniesz zamek nie wpływa to chyba na cięgno od klamki w środku a jest poprowadzone po długości drzwi do zamka

Comment

Working...
        X