Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak długo powinna świecić kontrolka SRS

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jak długo powinna świecić kontrolka SRS

Witam, mam pytanko koledzy,
    jak długo świeci się wam zaraz po odpaleniu silnika kontrolka SRS. Mam wrażenie, że u mnie od paru dni świeci ona jakby troche dłużej niż dotychczas. Świeci tak ok 5 sek. na czerwono i gaśnie.

najważniejsze że gaśnie .
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
      najważniejsze że gaśnie .
      To prawda, ale u siebie zaobserwowałem podobne zjawisko. Wcześniej gasła tuż po ABS-ie, wręcz jednocześnie. Teraz od pewnego czasu jest to kontrolka która gaśnie jako ostatnia i to wyraźnie później.
      Tak więc może coś w tym jest. Nie znam odpowiedzi, ale ten system testuje wiele punktów w kabinie. Może spadek temperatury i duża wilgotność jakoś wpływa na ten proces.
      To nie wiedza, tylko rozważania na temat co wyraźnie zaznaczam.

Comment

Dokładnie to samo zaobserwowałem.

Do niedawna kontrolka gasła ułamek sekundy po kontrolce ABS'u, teraz świeci ok 5 sek. i gaśnie jako ostatnia. Może masz racje z tymi warunkami pogodowymi, chociaż u mnie temperatura trzyma cały czas w okolicach 10 stopni na plusie, nawet w nocu najniżej to ok. 3 stopnie wiec jak już to chyba wilgoć. Cóż, pozostaje obserwacja

Comment

Otatnio przekładałem kiere i myślałem, że to przez to. Widzę, że są jeszcze inni w podobnej sytuacji. Czekamy na wiosne w takim razie, chyba że ktoś zna inne rozwiązanie.

Comment

Dołączę się do tego wątku, bo zauważyłem w mojej Hondzi od niedawna to samo.
            Nawet małżonka jako ogólnie mało zainteresowana tym co tam mi się wyświetla, zapytała czy to tak ma świecić.
            Choć jak kol. rambo mówi: Najważniejsze, że na razie gaśnie - mam nadzieję że tak pozostanie

Comment

Working...
            X