Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z kluczykiem i oświetleniem Honda civic 7 1,7 Ctdi 2003 5d

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z kluczykiem i oświetleniem Honda civic 7 1,7 Ctdi 2003 5d

Witam stałem sie nowym posiadaczem Hondy Civic VII 1,7 ctdi 2003 5d i w związku z tym mam 2 problemy
    Pierwszy to taki ze mam 2 kluczyki + 2 piloty ale kluczyk nie wchodzi do zamka w drzwiach tzn wchodzi tak jak by połowa ale nie da się w ogóle przekręcić czy jest możliwość ze kluczyki z drzwi zostały zgubione kiedyś przez kogoś ? jak ew będe mógł otworzyć auto jak mi padnie pilot ? dodam ze mam "chyba" alarm bo miga jakaś dioda.

Druga sprawa podświetlenie w podsufitce gaśnie podczas odpalenia auta lecz jak wychodze z auta i je zamkne z pilota to swiatełko w podsufitce się cały czas świeci czy to ew jakiś bezpiecznik ? ew jakies zwarcie czy cos ?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi z góry dziękuje

Zamieszczone przez Przemcioch Zobacz posta
    kluczyk nie wchodzi do zamka w drzwiach tzn wchodzi tak jak by połowa ale nie da się w ogóle przekręcić czy jest możliwość ze kluczyki z drzwi zostały zgubione kiedyś przez kogoś ?
    możliwe że zamek jest zabrudzony, ja od 10 lat nie używałem kluczyka bo się go nie używa, sprawdź zatem czy wchodzi do zamka klapy bagażnika?

jak wychodze z auta i je zamkne z pilota to swiatełko w podsufitce się cały czas świeci
    po 20 sekundach zgaśnie.

dobrze by było zapoznać się z Regulaminem Forum pkt 2 .

...a poza tym prawdziwego faceta poznaje się po tym ...jak wkłada
    Last edited by rambo7; 11-12-2013, 20:24.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

No tak faktycznie po około 20 sek gaśnie dziękuje za pomoc tylko nadal mam problem z kluczykiem nie działa... zastanawiam sie czy to aby ten kluczyk ... wy tez uZywacie tego samego kluczyka ze stacyjki do drzwi ?
      =======================================
      Jeszcze jedno pytanie bo tak sobie czytam o tym centralnym zamku ale nie umiem znaleźć podobnego problemu do mojego dało by się wymontować ta stara centralkę zamka i wmontować nowa z nowymi pilotami w których by był jeszcze alarm ?
      i co z tym kluczykiem ? bo jak mi padnie centralny z pilota to w żaden sposób się do auta nie dostane ...

Używaj proszę edycji i uzupełnienia wpisu zamiast pisać post pod postem. Co do pytania o c-z poszukaj jeszcze na Forum i odpowiedz na pytanie Prezesa, czy kluczyk pasuje do innego zamka ? Regulamin też odwiedź zgodnie z sugestią tegoż samego Prezesa
      Last edited by syriuszteam; 15-12-2013, 21:02.

Comment

... wy tez uZywacie tego samego kluczyka ze stacyjki do drzwi ?
        tak tego samego.
        - Sprawdziłeś czy bębenki zamków nie są zabrudzone?

o tym centralnym zamku ale nie umiem znaleźć podobnego problemu do mojego dało by się wymontować ta stara centralkę zamka i wmontować nowa z nowymi pilotami w których by był jeszcze alarm
        - to jest kolejna sprawa prócz tej co w temacie, zatem jakiego rodzaju masz piloty ? - zrób foto i pokaż.
        - gdzie jest dioda w którym miejscu? - normalnie nie było żadnych diód.
        - którą centralkę chcesz wyjąć - rozumiem tę dokładaną? (nie oryginalną?)
        - nie napisałeś w dalszym ciągu ... czy kluczyk wchodzi do zamka w klapie bagażnika ??????? - dostać się będziesz mógł przez bagażnik. Chcę mieć odpowiedź i Ty też przypuszczam, czy kluczyk nie wchodzi tylko do zamka kierowcy??? czy do zamka bagażnika również ????
        ...bo nie wiem co napisać .....
        czy bierzemy się za kluczyk?
        czy bierzmy się za zamki?

wymontować ta stara centralkę zamka i wmontować nowa z nowymi pilotami w których by był jeszcze alarm ?
        - z tej treści wynika że nie posiadasz oryginalnych pilotów?!
        - oczywiście się da, ale to musi zrobić ktoś kto jest w miarę biegły w instalacjach elektrycznych. Wydatek w zakładzie specjalistycznym to minimum 500zł.
        - mam też wątpliwości co do kluczyków ... ale najpierw czekam na odpowiedź ... czy kluczykiem da się otworzyć bagażnik - mam nadzieję że pomagając nie będę pytał o to... 4 raz .

Ostatnia prośba porządkowa ...
        - proszę zapoznać się z Regulaminem całym, i zastosować się do Pkt 2.
        - odpowiadaj na pytania, bo ja już 2gi raz piszę o tym samym a odpowiedzi nie ma - to pomoże nam wszystkim.
        - stosuj proszę polską czcionkę łatwiej się czyta.
        Last edited by rambo7; 16-12-2013, 09:10.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

no więc tak nie miałem czasu psikac wd 40 do zamka ale jutro to zrobie i zobacze czy kluczyk wejdzie i sie przekreci a co do centralnego z pilota to pilot wyglada tak 20131216_155043.jpg
          a miejsce w ktorym umieszczona jest dioda ktora sygnalizuje otwarcie i zamkniecie drzwi a tak to mormalnie sekundowe miganie 20131216_162010.jpg
          a mi chodzi o zamontowanie calkiem nowej centralki zamka centralnego i alarmu z pilotami

Comment

kluczyk masz oryginalny, niestety nadal nie wiemy może już nigdy sie nie dowiemy czy wchodzi do innego zamka niż w drzwiach kierowcy ... załamać się idzie .
            Piloty masz nieoryginalne, napisałbym 2 słowa podpowiedzi jakie masz opcje, ale jak nie chcesz napisać czy kluczyk wchodzi do innego zamka niż kierowcy ...to 5-ty raz o to pytał nie bede .
            Kierownik Działu Diesla

Comment

no zapomniałem napisac ze do klapy bagażnika tez nie wchodzi tzn jest jakis opór ale tak jak pisałem jutro potraktuje go wd40 i zobacze moze cos sie poluzuje ...

Comment

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam i chyba jutro też sprawdzę czy kluczyk wchodzi do drzwi.
                Ja niestety mam tylko 1 kluczyk... drugi uciekł :P
                ale piloty do auta mam 3 :P

Czas wymienić baterie :|
                Moje EP4
                http://www.civicforum.pl/showthread....P4-by-Ciri-%29

A czy Ty odwiedziłeś już dzisiaj naszą stronę na Facebook?

https://www.facebook.com/Civicforumpl

Comment

Generalnie to kluczyk nie wchodzi "po same jajka" wchodzi gdzieś na 3/4 czyli raczej masz zapieczony bębenek.
                  Piloty oryginalne możesz zaprogramować sam wg instrukcji na forum lub przez mechanika w ASO.
                  Jest kilka dyżurnych tematów: https://www.civicforum.pl/showthread...ighlight=pilot
                  i tu https://www.civicforum.pl/showthread...ighlight=pilot

Jeśli nie wystarcza Ci fabryczny C-Z to wymiana centralki - sterownika i pilotów które masz obecnie wiąże się z nową instalacją Nowej Centralki, wcześniej trzeba zdemontować starą. Nie jest to tak że wyjmujesz wtyczkę sterownika i wkładasz wtyczkę nowego sterownika - tak to sie nie da, najczęściej (tym bardziej że chcesz mieć alarm) jest to dzień roboty dla kogoś kto jest kumaty.
                  Last edited by rambo7; 17-12-2013, 07:32.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

No to tak klapa bagażnika juz sie otwiera potraktowałem ja wd40 i poruszylo sie drzwi jeszcze nie ale mysle ze tez rusza jeszcze potraktuje je wd40 i puszcza ...
                    a kto mi odpowie co z ta diodą ? bedzie auto posiadało alarm ? czy to jest pic na wode ?
                    dodam jeszcze ze w pilocie mam 2 przyciski na zdjęciu widac jeden bo 2-go odkryłem jak rozebrałem pilot co prawda w obudowie nie ma przycisku ale pod obudową juz jest musze tylko zobaczyć czy bedzie do czegoś słuzył

Comment

jeśli pod maską znajdziesz syrenę - to możliwe że jest to alarm, jeśli nie ma syreny to jest to C-Zamek z symulacją alarmu czyli dioda świeci po zaryglowaniu zamków i tyle. Upierasz sie na ten alarm, ale myślę że jeśli wszystko chodzi dobrze i 2 piloty działają - to bym olał alarm.
                      Doprowadź zamki do używalności i daj se luz, takie jest moje zdanie.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

No to tak zamkniete auto z pilota dioda miga i otwieram bagaznik kluczykiem i nic nie wyje wiec alarmu nie ma do drzwi kierowcy jeszcze sie nie dostałem zamek pewnie jest strasznie zapieczony kupie wd 40 z rureczka i nacisne go do srodka chyba ze macie jakies inne pomysły ??
                        dziekuje za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam

Comment

może być WD-40 z rureczką, potem z czuciem i bez przesadnej siły - lewo - prawo / lewo - prawo itd...
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

No to tak zamkniete auto z pilota dioda miga i otwieram bagaznik kluczykiem i nic nie wyje wiec alarmu nie ma
                            Proste alarmy niekoniecznie obejmują bagażnik. Zdarza się też, że klient decyduje sie nie podpinać czujnika na tył. Sprawdź klapę komory silnika albo drzwi pasażera. "Test bagażnika" może mylić.
                            Jak już "uruchomisz zamek" WD40 to zdecyduj Się go wymontować, przeczyścić i zakonserwować. Posłuży dłużej i bezproblemowo.
                            Pzdr.

Comment

Working...
                            X