Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny zamek- działa tylko bagażnik i drzwi kierowcy.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Centralny zamek- działa tylko bagażnik i drzwi kierowcy.

Nie znalazłem podobnego tematu, więc zakładam nowy.
    Auto mam od 3 miesięcy i od momentu jak kupiłem, centralny zamek działa tylko na klapę bagażnika i drzwi kierowcy.
    Stąd pojawia się moje pytanie- czy sterownik można tak ustawić, żeby właśnie tak działał, czy po prostu silniczki w pozostałych drzwiach są dead. Nie słychać jakichkolwiek odgłosów w czasie zamykania/otwierania z pozostałych drzwi. I czy da się sprawdzić np. miernikiem cęgowym czy do drzwi dochodzi napięcie do silniczka w zamku. Wiem że zaraz ktoś powie że trzeba rozebrać drzwi i sprawdzić, ale to jest jednak sporo roboty przy 3 szt., więc wolałbym cały system sprawdzać "od góry".

Cześć.
    Nie znalazłeś czy tylko nie szukałeś ? https://www.civicforum.pl/showthread...c-5D-2001-2005
    To nie kwestia ustawień tylko badziewnych siłowników. Pada jeden a potem kolejne.

Comment

Zamieszczone przez hondur87 Zobacz posta
      (...) czy da się sprawdzić np. miernikiem cęgowym czy do drzwi dochodzi napięcie do silniczka w zamku. Wiem że zaraz ktoś powie że trzeba rozebrać drzwi i sprawdzić, ale to jest jednak sporo roboty przy 3 szt., więc wolałbym cały system sprawdzać "od góry".
      ...ale żeby odpowiedzieć na pytanie...
      nie ma sensu nic sprawdzać bo aby sprawdzić trzeba rozebrać , nie da się sprawdzić "od góry" - bo temat jest rozpoznany i jasny, czyli niestety jak już rozbierzesz to zrobisz co trzeba.

Poszukaj w Dziale Zrób to sam, jest tam kilka tematów - odnośników do tematów z C-Z, jest tego sporo co najmniej 5 Tematów i 3 Manuale.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X