Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kierunkowskazy nie mrugają

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kierunkowskazy nie mrugają

Witam, Dzisiaj zauważyłem że mam problem z kierunkami, otóż po wrzuceniu i skręcaniu 90 stopni czy to w lewo czy w prawo jest bardzo głośne i szybkie cykanie jakby kierunek chciał odbić ale nie odbija,oprócz normalnej pracy(cykania),przy delikatnym skręceniu nic takiego sie nie dzieje po skręceniu kierownicy na wprost wraca wszystko do normy, jest to mega denerwujące, czy może to być jakiś przekaźnik ?

spalona jest jedna z żarówek.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

No właśnie nie jest spalona żadna z żarówek kierunkowskazów.
      Last edited by h3j0; 23-10-2013, 15:37.

Comment

opis trochę nie jasny, możesz to nagnać? albo dokładnie opisać? cykanie jest zgodne z mruganiem żarówek? sprawy odgłosów zawsze sa trudne jak nieprecyzyjny opis to tym bardziej trudne.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
          opis trochę nie jasny, możesz to nagnać? albo dokładnie opisać? cykanie jest zgodne z mruganiem żarówek? sprawy odgłosów zawsze sa trudne jak nieprecyzyjny opis to tym bardziej trudne.
          Więc tak to szybkie i głośne ''cykanie''(jak przełączanie kierunku) to tak jakby kierunek chciał odbić, nie dzieje sie to przy wyprzedzaniu przy włączonym kierunku ale przy ostrzejszym skręcie kierownicy np 90 stopni czy to w lewo czy w prawo na skrzyżowaniu.Żarówki pracują normalnie,dioda kierunku również.Po ''odbicu'' wyprostowaniu kierownicy wszystko wraca do normy i jest ok. Przy wyłączonych kierunkach nie ma tych objawów.

Comment

aa ok, to wszystko jest w porządku , tak jest w każdym aucie .
            Kierownik Działu Diesla

Comment

aa ok, to wszystko jest w porządku , tak jest w każdym aucie .
              Nie wcześniej tego nie było

Comment

w takim razie coś z "pająkiem", ten układ pracuje fakt dość cicho. Możliwe że coś się w nim zdemolowało i teraz słychać "tyrkotkę", wydaje mi się trzeba zdjąć kierownice by tam zajrzeć.
                Załączone pliki
                Kierownik Działu Diesla

Comment

w takim razie coś z "pająkiem", ten układ pracuje fakt dość cicho. Możliwe że coś się w nim zdemolowało i teraz słychać "tyrkotkę", wydaje mi się trzeba zdjąć kierownice by tam zajrzeć.
                  Własnie w przyszły weekend będę miał czas to zdejme, dzieki za podpowiedz, dam znać co to jest.

Comment

Problemem był ten biały ''pstryczek'' który zawadzał.20131101_102130.jpg

Comment

Working...
                    X