Witam. Kupilem civica z 2005 roku z dzialajacym radiem CD. Po kilku tygodniach postoju u lakiernika okazalo sie ze radio jest zablokowane. To moj drugi Civic VII wiec wiem jak sie wpisuje kod, ale sek w tym ze akurat nastepca poprzedniego kodu nie przyjmuje. Poczatkowo po pierwszym uruchomienia auta po dłuzszym postoju na radiu palila sie tylko czerwona dioda. Radio nie dawalo jakiegokolwiek komunikatu po naciskanu przycisku power. Po kilku godzinach laskawie odzyło i standardwo zażądało CODE. I tu zaczyna sie problem, bo wcale nie odżywa po wprowadzeniu kodu. Wpisując pierwszą cyfre kodu pojawia sie C, drugą - O, trzecią - D, czwartą - E, piątą - 1, czyli CODE1, następnie ERROR1, i tak w koło, z tymże od momentu wpisania pierwszej cyfry już nie pojawia mi sie samo CODE po komunikacie ERROR. Dopiero jak zdejme klemę akumulatora mam świeże CODE, ale na nic sie to zdaje, bo wpisjuąc cyfry znowu pojawia sie C O D E 1. Czy kots jest w stanie mi pomóc, czy zostaje tylko serwis??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Radio zakodowane, problem z wprowadzeniem kodu do raida.
Collapse
X
-
Może tu jest problem ?
Bez tytułu.jpg
Wczoraj wyjmowałem CD w celu podpięcia zmieniarki.
Kod wszedł bez problemu za pierwszym razem.
Może masz błędny kod ?
Comment
-
To masz lewą książkę, zawsze w salonie wpisują kod do radiau mnie po włosku "Codice radio" łatwo można wpaść. Nawet z ciekawości sprawdzałem w książce serwisowej mojego ojca od Accorda CW1 i też był wpisany kod co mnie lekko zdziwiło że w Polskim salonie pamiętają o takich szczegółach heh
Wyjmij schowek i poszukaj naklejki bo musi być chyba że poprzedni właściciel ją zerwał i przykleił na lodówce
Comment
Comment