Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wskaźnik poziomu paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wskaźnik poziomu paliwa

Hej,
    Może ktoś coś podpowie...
    Wskaźnik paliwa w mojej Hani (1,4, 2004 - po lift) po zalaniu "pod korek" pokazuje 3/4 pojemności zbiornika. Tankowałem, bo wskazanie sugerowało rezerwę (kontrolka+wskazówka ok. milimetr powyżej dolnej kreski)
    Test zegarów https://www.civicforum.pl/showthread...=test+licznika wychodzi prawidłowo: wskazówka jeździ od min do max łącznie z mruganiem kontrolki rezerwy.
    Szukać po stronie mechanicznej pływaka w zbiorniku, czy może coś jeszcze da radę sprawdzić ?
    Historii nie znam, więc nie wiem, czy ktokolwiek już tam łapki wsadzał...i nie wiem, czy zbiornik był ruszany, jak w powyższym wątku.

Siemka.
    Zobacz jak wygląda bak paliwa od spodu auta, czy nie jest zduszony, wciśnięty. Może być tak i dlatego pokazuje Ci tylko 3/4 baku.
    Pływak sprawdziłbym na końcu.

Comment

Thx
      Hankę mam od 3 dni, a wychodząc z założenia, że nie kupuję auta za 150 000 zł kupiłem bez zaglądania pod spódnicę
      Planuję wstawić ją do polecanego tutaj warsztatu, więc wtedy...oby nie było tam ławeczki od przystanku
      W każdym razie dzięki za podpowiedź.

Comment

Hmm.. myślę że warsztat to ostateczność, ostatni właściciel widać jeździł na oparach i taki jest skutek.
        Jeśli wiesz do czego służy śrubokręt to dasz rade, na foto masz pokazane co należy przeczyścić i po kłopocie.
        2.jpg

Comment

Warsztat - tak, czy inaczej
          Ale zmniejszać zakres prac za który muszę zapłacić - dobra opcja.
          Dzięki

Comment

Hej. czy przed wyjęciem tej pompy paliwa muszę odłączyć jakieś kable albo akumulator? Pozdrawiam

Comment

Na pewno wtyczkę od zasilania pompy i węże od paliwa przy pompie

Comment

a mógłbyś mnie naprowadzić gdzie jest ta wtyczka od zasilania i węże?

Comment

Zamieszczone przez rafaello4422 Zobacz posta
                  a mógłbyś mnie naprowadzić gdzie jest ta wtyczka od zasilania i węże?
                  Na górze pompy masz zarówno wtyczkę jak i węże na szybkozłączkach. Zanim to rozbierzesz warto zaopatrzyć się w oringi, którymi uszczelniane są połączenia węży. Po rozpięciu i ponownym złączeniu mogą inaczej się ułożyć i paliwo zacznie kapać.

Comment

Dziękuję za odpowiedź :-)

Comment

Wskazówka Paliwa.

Witam. Mam problem z licznikiem ew plywakiem nie opada mi wskazówka od poziomu paliwa. Czyżby się pływak zawiesił ? Po przekręceniu jej do 5-6k obrotów wskazówka opadnie i za chwilę wraca do pozycji w której była. PO zatankowaniu wzrasta ale nie opada. :P

Comment

no, i na czym stanęło? ... zatrudniamy Wyszukiwarkę forumową i mamy:
                        Witam Ostatnio musiałem zdemontować licznik swojej Hondy VII Sport , musiałem wyjąć wszystkie wskaźniki by dostać się do środka . Po złożeniu zauważyłem że nie działa mi wskaźnik temp i paliwa . Próbowałem je lekko wyciągnąć a to docisnąć niestety bez rezultatów . Wskaźnik od paliwa lekko drgnie przy włączeniu zapłonu natomiast po zatankowaniu czy przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów zostaje w tym samym miejscu . Co począć .? EDIT: Temat Posta zmodyfikowany i awansowany to rangi
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                        X