Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak napięcia w złączce prawej lampy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak napięcia w złączce prawej lampy

Cześć świerza sprawa. Chciałem wymienić żarówke od świateł mijania bo mi się wypaliła w prawym reflektorze. Generalnie to podczas uruchomiania Hanki zauważyłem, że prawy reflektor raz sie pali raz nie, aż w końcu już sie nie palił w ogóle. Wymieniłem żarówe i okazało sie że nowa nie świeci w ogóle, jak podejrzewam przez złączke którą sie wpina do żarówki. Przełożyłęm tez dla sprawdzenie nową żarówke do drugiego reflektora i wszystko jest ok, więc musi być coś nie tak.
    Macie jakieś pomysły co to może być? Dodam też, że doczytałem się na forum że potrzebna jest przy żarówce gumka która ochrania żarówke przed wilgocią, ja niestety takich nie mam. Moze to przez wilgoc, nie wiem.
    Jeszcze jedna sprawa apropo elektryki.. Mam elektryczne szyby a od strony kierowcy okno po nacisnieciu lub podniesieniu przycisku automatycznie sie zamyka, jednak czasami jak chce zeby sie automatycznie zamknęła zamyka sie do np. połowy i odbija w dół, po kolejnej próbie to samo i tak do znudzenia, aż zamiast automatu zamkne ''recznie'' trzymając palcem przycisk. (oby nie za bardzo zagmatwany opis wprowadził).
    Nie wiem czy to moze być problem z elektryką i sprawy są ze sobą w jakis sposób powiązane czy może odrębne jakieś dwa przypadki?
    Z góry dzięki za pomoc..
    Pozdro

elektryka szyby i elektryka oświetlenia to dwie odrębne sprawy, nie można ich ze sobą wiązać i jedna nie wpływa ani nie wynika z drugiej, - to dwa osobne rozdziały.
    Zostańmy przy tym Wątku przy lampie.
    Osłony gumowe spełniają bardzo ważną rolę i sa niezbędne! - jak ich nie ma to trzeba sobie sprawić! nawet używkę - byle by była. Mówiąc krótko - zdecydowanie skracasz żywotność całej lampy klosz/ odbłyśnik/ elektryka itd.
    Po pierwsze sprawdź konektorki w plastikowej kostce, te jeśli są zbyt luźne - nie stykają do pinów żarówki - nie ma przejścia i nie zaświeci.
    Weź mały śrubokręt i delikatnie konektorki wygnij tak by piny żarówki wchodziły ciasno i na 100% się stykały. Musi być ciasny i pewny kontakt Pin - Konektor.
    Jeśli to nie pomoże to bierzesz probówkę 12V i sprawdzasz napięcia na plastikowej kostce. Przy załączonych światłach - żarówka musi być wtedy lekko zsunięta tak by dało się dotknąć pinu.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X