Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car Audio Co proponujecie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Car Audio Co proponujecie

Witam Zastanawiam się nad modyfikacją car audio w mojej civic 1.7 CTDi sport 2005r. Głośniki są "chyba" orginalne. Poprzedni właściciel miał tube basową i był to niemiec , wiem bo sam wyciągałem jeszcze kable. Moje głośniki zaczynają trzeszczeć od pewnego momentu i nie jest to bóg wie jaka głośność. Co zrobić żeby poprawić efekt? Myślałem nad wzmacniaczem można dość tanio kupić i podpiąć go do głośników a widziałem że jest przelotka z silnika do środka na kable. Może jakieś inne propozycję? Radio mam dobre. Pytam was bo wiem że są tu osoby które się znają i proszę o nie dodawanie głupich komentarzy typu "jesteś głupi jak tego można nie wiedzieć " Interesuje mnie efekt typu orginalny dźwięk głośników audi.

Zamieszczone przez kubas95 Zobacz posta
    Witam
    świadczy to o tym że nie doczytałeś Regulaminu - tam napisano jak sie poruszać po forum Wiec powitania w odpowiednim dziale .
    Zamieszczone przez kubas95 Zobacz posta
    Interesuje mnie efekt typu orginalny dźwięk głośników audi.
    w konfiguracji standardowej będzie to trudne z uwagi na to że Audi (nie zapisałeś jakie audi? powiedzmy że to A4, A6) posiada lepsze wyciszenie wnętsza (pancerne) często System dźwiękowy Bose® Solo TV - Kino domowe, głośniki ... itd, Honda ma trochę słabszy efekt w standardzie.
    Więc jeśli chcesz się z dźwiękiem zbliżyć do Audi konfiguracja standardowa Hondy Civic na pewno nie wystarczy, stąd być może temu poprzednikowi (sądząc po tubie itd) też nie wystarczało to co fabryczne.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Więc powiedzmy że interesuje mnie efekt zbliżony do audi A4. Co mam zrobić ? Wytłumić auto ? jak to zrobić jakie koszty ,czy może wzmacniacz lub inne głośniki prosił bym o jakieś wskazówki, porady doświadczonych użytkowników forum

Comment

Witaj,

Wszystko zależy od zasobności Twojego portfela. Jak chcesz najlepszy efekt i "cena nie gra roli" to oczywiście wygłuszenie auta to pierwsza rzecz jaką należy zrobić.

Jak radio masz dobre to pozostaje Ci zakup dobrych głośników i przede wszystkim wzmacniacza a o tym na forum jest sporo informacji. Poszukaj, poczytaj a dowiesz się w jakie głośniki warto zainwestować żeby osiągnąć dobre rezultaty.

Pozdrawiam.
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2
        ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Kubas95 rozumiem że cel to zbliżenie się do standardowego fabrycznego dźwięku (jak w Audi) czyli tam jest normalnie bez wzmacniacza za to dobre wygłuszenie załatwia sprawę. Dlatego aby nie przesadzić z wydatkami i mieć podobny poziom i nie przesadzić z kolei w jakiś wypas to polecałbym Ci:
          - wygłuszyć drzwi 2 drzwi (masz sport wiec tylko 2 drzwi)
          - wstawić głosniki średniej/lepszej marki w standardowe ramki drzwi chyba żę uda Ci się wstawić nieco większe niz fabryczne.
          - wstawić lepsze głosniki w tyle - te nie koniecznie mocne.
          - do tego wstawić mały wzmacniacz (gdzieś w okolicach pod schowkiem pasażera - by nie zajmować bagażnika) - taki układ, czyli lepsze głosniki w miejscach standardowych do tego tylko mały wzmacniacz i wygłuszenie drzwi już spowoduje lepsze brzmienie niż w Audi i nie wydasz dużo.
          Natomiast jakiej klasy / marki głośniki to z opisów i wypowiedzi forumowczów zorientujesz sie czytając co jest polecane.
          Wzmacniacz nie musi byc duzy !!! ma być mały ma poprostu podbić tony nieco wyżęj niż wzmacniacz radia! - to wystarczy by diametalnie było lepsze brzmienie , alsolutnie nie idź w jakies mega moce. Wzmacniacz mały koniecznie 4 kanałowy i pod 4 głośniki w fabrycznych miejscach - i masz 100% lepsze brzmienie niz Audi w standardzie.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Super dziękuje za informacje wiem na czym stoję teraz. Zacznę od wzmacniacza potem wygłuszę jeśli to mi nie będzie odpowiadać zmienię głośniki Jeśli coś wyda mi się nie jasne na pewno napiszę.

Comment

mały wzmacniacz, ale koniecznie 4 kanałowy.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Możecie jakiś wzmacniacz polecić? Wydaje mi się że honda civic VII sport ma wygłuszenie drzwi , ale nie znam się na tyle być może jest słabe.

Comment

w takiej dziedzinie jak wzmacniacz to pomoże Ci nawet jakiś sprzedawca ... oczywiście jeśłi mu wyjaśnisz co chcesz osiągnąć, by od razu Ci nie wciskał jakiegoś mega dużego z potężną mocą. Najprostsze metody w Twoim przypadku będą dobre, czyli wzmacniacz małej/średniej mocy by nie trzeba było dodatkowych akumulatorów i innych duperelek podtrzymujących napięcie ale taki by go od razu zapiąć do radia i pod 12V - i już masz naprawdę efekt wystarczający by dorównać a nawet przewyższyć Audi.
                  Popytaj sprzedawców Car audio podaj jakie masz radio i do tego mały wzmak i dobre wymiarowo seryjne głośniki (bez przeróbek by sie nie narobić) - będzie GIT!
                  Last edited by rambo7; 05-08-2013, 09:17.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

a jak z wyciszeniem w Hondzie? wydaje mi się ze jest ale czy wystarczające? pytanie może głupie ,ale tak jak napisałem dopiero poznaje te tematy. Na Pewno po tym co się dowiedziałem zacznę od wzmacniacza, może on sam wystarczy Powiedzmy że wzmacniacz 4 kanały w miarę dobry ile będzie kosztować ?

Comment

Ja wymieniłem w swoim EU7 fabryczne radio i głośniki w przednich drzwiach na Clariona FZ502E i uDimension EL Comp 6 za łącznie 678zł i...wszedłem w inny wymiar dźwięku - nieporównywalny z tym co było dotychczas. Moim zdaniem, to minimum, które musisz wydać aby zauważyć różnicę w stosunku do fabrycznego geretu.

Comment

Working...
                      X