Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wskazania zużycia paliwa civic 1.7ctdi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wskazania zużycia paliwa civic 1.7ctdi

witam problemem moim jest jeszcze taka sprawa w mojej hondzi nie mam wskazania zużycia paliwa ,a dokładniej po wybraniu na liczniku pozycji odpowiedzialnej za wskazanie zużycia paliwa na100km raz są same kreseczki a raz (częściej) same zera,pytanie moje jest takie co jest odpowiedzialne za te wskazania , komputer czy układ zamieszczony w liczniku

Zasada jest zasadniczo uniwersalna: Wskaźnik musi mieć dane i muszą one nadejść z czujnika badającego poziom paliwa.
    Natomiast może jak najbardziej ulec awarii i pokazywać to co opisujesz. Aby się przekonać czy jest sprawny, wykonaj test wskaźników opisany na Forum. Opcja szukaj bardzo pomoże.
    Jeśli test wykaże poprawne działanie wskaźnika to problem tkwi albo w czujniku poziomu paliwa albo w obwodzie elektrycznym. Podobny problem był już opisywany i tu znowu opcja szukania się przyda.
    Pzdr.
    Last edited by syriuszteam; 25-05-2013, 15:52.

Comment

dzięki ale chodzi mi o wskaźnik cyfrowy zużycia paliwa litrów na 100km ,a co do wskaźnika poziomu paliwa to jest ok.dodam jeszcze ze po podłączeniu komputera z programem diagnostycznym po otworzeniu funkcji zużycia paliwa to wskazania są , a w liczniku są same zera

Comment

Przepraszam za nieuważne odczytanie Twojego postu. Piszesz wyraźnie o zużyciu na 100 km. Sorry.

Comment

Zamieszczone przez jaromonic Zobacz posta
          taka sprawa w mojej hondzi nie mam wskazania zużycia paliwa ,(...) są same kreseczki
          to zapytam Wszystkich ... a kto takie coś ma? (w dieslu VII generacji? czy nawet w benzynie?) ... bo ja pierwsze słyszę ! .
          Kierownik Działu Diesla

Comment

U mnie to jest jak najbardziej, no i działa bez problemu. Z tego co jaromonic opisujesz, to chodzi ci o wskazanie średniego spalania na 100km w danym momencie na kokpicie zegarów. Kreseczki lub też zera pokazują się w momencie skasowania pomiaru (kreski po skasowaniu przejechanego odcinka, a zero... po skasowaniu średniego spalania). Skasowanie polega na dłuższym przytrzymaniu wystającego z zegarów przycisku.

Comment

Czyli licznik po lifcie pokazuje:
              Licznik A
              Licznik B
              Licznik całkowity.
              Temperatura stC.
              średnie spalanie L/100km

jest coś jeszcze? ...godzina?
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Moja honda po lifcie na liczniku pokazuje -licznik do 1000 km ,chyba że wyzerujemy go wcześniej -licznik całkowity-temperatura zewnętrzna-średnie spalanie

Comment

Godziny nie pokazuje niestety.

Comment

Working...
                  X