Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Komputer SRS

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Komputer SRS

Witam
    Otoż mam dość nietypowy problem mianowicie kopiłem civica z 2001 już przeszło rok temu i niedawno zaczęło wariować eps a ze miejscowi "tłumikozmienacze" rozkładali ręce i robili kwaśne miny słysząc o co chodzi stwierdziłem że dla swojego zdrowia psychicznego umowie się na diagnostykę w serwisie i wyszło ze sterownik do wymiany - ok ale tu zaczynają sie schody... bo podczas niej okazało się iż wcześniejszy właściciel z niewiadomego powodu usunął z auta komputer srs (poduszki kable i cala reszta na miejscu) wiec otrzymałem z serwisu nr części "77960S6AG8_"(dokładnie tak zapisany przez elektryka) żebym poszukał go na necie czy gdzieś bo nowego(2230 zl) nie opłaca się wkładać lecz akurat takiego nie udało mi się znaleźć i tu pytanie do was czy mógłbym użyć komputera tez z civica VII o innym numerze (np 77960-S6A-G960-M2) czy lepiej szukać do skutku właściwego?

A wcześniej SRS gasnął ostatni po przekręceniu kluczyka ? i nie było z tym problemów ?
    Naklejki JDM
    Spawanie plastiku

Comment

kontrolka SRS gaśnie w tym samym momencie co ABS i nigdy nie zaświeciła się czy to podczas jazdy czy postoju wiec nawet do głowy mi nie przyszło sprawdzać czy wszystko jest na swoim miejscu

Comment

Wg mnie ksiazkowy przyklad przekretu.

Wystapil jakis problem z SRS i wlasciciel wywalil komputer a zarowke od kontrolki podpial pod ABS. Kontrolki jak jest wszystko OK gasna w roznych czasach. jesli gasna rownoczesnie to znaczy ze jest cos ''modzone''. A SRS wlasnie jak kolega wyzej napisal gasnie jako ostatnia.

wyjmij zegary i zobacz czy nie masz podciagnietej zarowki od SRS pod ABS...

co do samego komputera to niestety nie pomoge.
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2
        ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Working...
        X