Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

funkcja AUTO zamknięcia szyby a moduł domykania szyb po zamknięci samochodu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• funkcja AUTO zamknięcia szyby a moduł domykania szyb po zamknięci samochodu

Witam,

zakupiłem moduł, ktory domyka szyby po zamknięciu samochodu. Moduł zamontowany przez elektryka działa sprawnie. Podpięty bezpośrednio pod silnik domykania, ale...

wraz z używaniem tego modułu w samochodzie przestała poprawnie działać funkcja AUTO zamknięcia szyby kierowcy...opuszcza się dobrze, ale przy automatycznym zamknięciu szyba idzie do góry a potem cofa się o ok 15-20 cm i trzeba ją domknąć "manualnie" ciągnąć przycisk zamknięcia.

Po odłączeniu aku i kalibracja działa dobrze a potem znów sie rozreguluje. Monter modułu domykania mówi, ze to nie kwestia modułu, bo on nie jest wpięty w te regulatory a bezpośrednio do silnika.

Czy ktoś ma jakiś pomysł?

pozdrawiam
    Lukasz

Siemka,
    Też tak mam i chyba nie da się tego w jakiś sensowny sposób ogarnąć, w dół jedzie auto ale do góry już nie

Comment

no tak, ale czym to jest spowodowane? jakaś pamięć silniczka, czy w jaki sposób moduł mieszka w tym trybie?

Comment

Mam ten sam problem niestety, przy domykaniu auto szyba wraca w dół jakieś 10 cm. Dziwne Centralka od tego modułu padła mi właśnie całkowicie (od paru dni szyby w ogóle mi się nie otwierają) i za tydzień idę do mechanika wymieniać na nową. Zobaczymy jaki będzie rezultat po wymianie.

Comment

Ja tego nie montowałem miałem już w aucie przy zakupie, zastanawiało minie to przez jakiś czas dlaczego ta funkcja nie działa.
          Z pilota się normalnie szyby domykają wszystko pięknie tylko nie działa auto i trzeba trzymać.

Comment

Ja też to już miałem jak auto kupiłem, ale teraz mechanik mi mówił, że to centralka modułu do wymiany. Pierwszy właściciel musiał to zamontować, bo kiedyś dzwoniłem do HONDY i mówili, że w tym modelu fabrycznie nie montowali domykania szyb z pilota.

Comment

Working...
            X