Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie mam świateł ozycyjnych

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie mam świateł ozycyjnych

Witam,
    mam problem wczoraj nagle, w mojej hance diesel, przestał piszczeć mi bipek od włączonych świateł razem z pozycyjnymi, oświetleniem deski i przeciwmgielne tylne. W związku z czym mam pytanie chciałem sprawdzić wpierw bezpiecznik ale nie mam pojęcia który to. Jutro będę mógł dostać się do mojej instrukcji (po niemiecku :|) i sprawdzić tam. Niestety jestem świadomy że to może być wina włącznika przy kierownicy :| i dlatego pytam czy sam jestem w stanie zmienić ten przełącznik czy lepiej to zostawić - no właśnie komu ? mechanikowi czy elektrykowi ?

witam, jest to mój pierwszy post na tym forum. Od czasu jak kupiłem honde świeci mi się kontrolka świec żarowych. Podgrzewam świece (kontrolka po chwili gaśnie), odpalam silnik i po chwili zapala się kontrolka i już nie gaśnie. Gdy silnik jest rozgrzany i odpalę ponownie to przez 5 min potrafi się nie palić (czasami od razu się zapala). Byłem z tym u elektryka , niestety nic nie znalazł. Twierdzi, że wszystko działa poprawnie. Zaproponował rozłączenia kontrolki - co moim zdaniem jest żadnym

#12-#14 zdjęcie w miniaturze i opis R7.

Comment

dzięki za szybka odpowiedź jednak nie rozumiem je :P chodzi Tobie o pkt.

12. 40A BLU/WHT Silnik dmuchawy

13. 40A WHT/BLK Silniki szyb sterowanych elektrycznie, silnik dachu słonecznego

14. 40A WHT/RED Bezpieczniki nr 3, 5, 15 i 16 (w skrzynce bezpieczników pod deską rozdzielczą)
      czyli pod maską w bezpiecznikach, mam grzebać. dobra zobaczę.

Comment

jak nie wiesz który to sprawdź po kolei wyjmując bezpieczniki pod kierownicą, dużo tego nie ma 10 min roboty.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

sprawa zamknięta przepalony bezpiecznik pod maską 15A dzięki za zainteresowanie.
          P.S.
          Niewielkie problemy z czytaniem ze zrozumieniem :P
          witam, jest to mój pierwszy post na tym forum. Od czasu jak kupiłem honde świeci mi się kontrolka świec żarowych. Podgrzewam świece (kontrolka po chwili gaśnie), odpalam silnik i po chwili zapala się kontrolka i już nie gaśnie. Gdy silnik jest rozgrzany i odpalę ponownie to przez 5 min potrafi się nie palić (czasami od razu się zapala). Byłem z tym u elektryka , niestety nic nie znalazł. Twierdzi, że wszystko działa poprawnie. Zaproponował rozłączenia kontrolki - co moim zdaniem jest żadnym

opis skrzynki bezpieczników przez R7 bezpiecznik nr 2

Temat do zamknięcia
          Last edited by kristo1,7; 15-04-2013, 09:45. Powód: do zamknięcia

Comment

Working...
          X