Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kabel zasilający Pompę Paliwa , którędy przebiega ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kabel zasilający Pompę Paliwa , którędy przebiega ?

Mam dwa pytania:

1. Gdzie znajduje się pompa paliwa w Civicu 7 gen 1,6 wersja 3D 2002 rok.

2. Którędy idą kable do zasilania pompy paliwa ?

Ad 1. Pompa paliwa znajduje się w baku.
    Ad 2. kable "ida podłogą".

Aby poprawnie dostać się do pompy paliwa należy:
    1. Obniżyć ciśnienie paliwa. [(Osobna Procedura) tj: należy wpierw wymontować schowek z deski rozdzielczej, a następnie wyjąć 2. przekaźnik główny PGM-FI (A).
    2. Odkręcić korek wlewu paliwa.
    3. Wymontować tylna kanapę - siedzenia.
    4. Wymontować z podłogi pokrywę/osłonę dostępu do elementów zespołu zbiornika paliwa (A).

SCHEMAT 3 (pokrywa)

5. Rozłączyć złączkę 5-stykową pompy paliwa (B).
    6. Odłączyć szybkozłączkę (C) od zespołu zbiornika paliwa.
    7. Korzystając ze specjalnego narzędzia, poluzować nakrętkę kontrującą (A) zespołu zbiornika paliwa.

SCHEMAT 2 (klucz)

8. Wymontować nakrętkę kontrującą (A), filtr paliwa (B), zespół czujnika poziomu paliwa (C), obudowę (D), wiązkę przewodów (E) oraz regulator ciśnienia paliwa (F).

SCHEMAT 1 (zespół pompa, filtr czujniki).

9. Podczas podłączania zespołu zbiornika paliwa upewnić się, że połączenie jest pewne i filtr ssący (G) jest mocno przytwierdzony do pompy paliwa (H).

10. Zamontować części w kolejności odwrotnej do procedury wymontowania z nową uszczelką podstawy (I) i nowymi O-ringami (J), a następnie sprawdzić następujące elementy:

•Podłączając wiązkę przewodów upewnić się, że podłączenie jest pewne, a złączka (K) jest dobrze zablokowana na swoim miejscu.

•Montując zespół czujnika poziomu paliwa upewnić się, że połączenie jest dobrze wykonane a złączka mocno trzyma. Postępować ostrożnie, by go zbytnio nie wygiąć lub nie skręcić.

•Podczas montowania zespołu zbiornika paliwa dopasować do siebie oznaczenia (L) na zbiorniku paliwa (M) i na zespole zbiornika paliwa (N).
    Załączone pliki
    Last edited by rambo7; 16-01-2013, 07:45.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki wielkie, szkoda , że nie sprecyzowałem o co mi chodzi. Do pompy nie chce się dostać tylko do kabli zasilających ją bo chciałbym założyć zabezpieczenie - przycisk odcinający pompę paliwa więc najważniejsze informacje dla mnie którędy są położone kable do pompy i jaki kolor ma izolacja kabla od pompy aby go przeciąć Ogólnie masz dobre informacje , gdzie mogę dostać książkę serwisową Civica gen 7 3D po polsku ? To sam wszystko sobie poczytam

Comment

Working...
      X