Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Świecące non stop światła STOP

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Świecące non stop światła STOP

Witam
    Mam następujący problem ... jak wsiądę do auta nacisnę hamulec załączają mi się prawidłowo tylne światła stop + 3 światło stop na tylnej szybie, po zwolnieniu pedału hamulca światła gasną. Natomiast jeśli załączę światła mijania to tylne światła stopu + również to na tylnej szybie świecą cały czas nieprzerwanie niezależnie czy hamulec jest wciśnięty czy nie (co podczas jazdy trochę myli innych uczestników ruchu bo wygląda to tak jakbym caly czas hamowal). Co może być nie tak i gdzie szukać przyczyny ?

Przyczyny szukaj w tylnych lampach. Sprawdź czy po naciśnięciu hamulca świecą się też pozycyjne. Jeśli tak to masz zwarcie między przewodem od stopu i od pozycji. Powodem może być np. żarówka lub oprawka żarówki czy wtyczka przy oprawce.

Comment

Tak w ogóle zastanawia mnie fakt zapalania się stopów po wciśnięciu pedału hamulca mimo tego, ze kluczyka nie ma w stacyjce. Niedawno kupiłem Hondę i zastanawiam się czy to jest normalne? Czy światła nie powinny dopiero zapalać się po przekręcenia kluczyka w stacyjce?

Comment

Zamieszczone przez KREJN Zobacz posta
        Tak w ogóle zastanawia mnie fakt zapalania się stopów po wciśnięciu pedału hamulca mimo tego, ze kluczyka nie ma w stacyjce. Niedawno kupiłem Hondę i zastanawiam się czy to jest normalne? Czy światła nie powinny dopiero zapalać się po przekręcenia kluczyka w stacyjce?
        Tak ma każde auto, patent od kilkudziesięciu lat

Comment

Znaczy się każda Honda? Bo W Oplu i Fordzie tak nie miałem. Bez kluczyka stopy nie działały.

Comment

To dziwne, bo ja każde auto, jakie kiedykolwiek prowadziłem czy to VW, Audi, Jeep czy dziesiątki innych tak miały.

Comment

Nie każde
              To generalnie patent japońskich producentów. Coraz powszechniejszy ale nadal nie każdy samochód ma to rozwiązanie. Przykładowo powołane niemieckie samochody bez kluczyka w stacyjce nie zapalały stopu.
              Pzdr.

Comment

To widocznie trafiałem na jakieś wypasione wersje .

Comment

Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
                  Nie każde
                  To generalnie patent japońskich producentów. Coraz powszechniejszy ale nadal nie każdy samochód ma to rozwiązanie. Przykładowo powołane niemieckie samochody bez kluczyka w stacyjce nie zapalały stopu.
                  Pzdr.
                  No i wszystko się wyjaśniło. Przesiadłem się z niemca na japońca i teraz odkrywam jego zagadki

Comment

Working...
                  X