Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki Honda Civic VII 2001r.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Głośniki Honda Civic VII 2001r.

Witam serdecznie, szukałem na forum ale nie znalazłem jakie głośniki fabrycznie były montowane w Hondzie Civic VII 2001r hatchback 5 drzwi chodzi mi o rozmiar oryginalnych z tyłu i z przodu.

siemka
    ja właśnie w swojej wymieniam przednie głośniki (Civic 2002 sedan)
    fabryczne są wklejone w specjalne dystanse o średnicy 160mm
    jeżeli chcesz zrobię fotkę i podeśle Ci mailem

Comment

kolego a czemu pytasz o wymiary orginalnych głośników chcesz je wymienic?

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
        kolego a czemu pytasz o wymiary orginalnych głośników chcesz je wymienic?
        tak chcę je wymienić na nowe tylko nie chciałem rozbierać przed kupnem nowych i nie wiem jakie kupić żeby pasowały w miejsce oryginalnych...

Comment

do przodu najlepiej zamontować głośniki 165mm na pierścieniach z mdf-u

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
            do przodu najlepiej zamontować głośniki 165mm na pierścieniach z mdf-u
            a tak żeby nic nie przerabiać to jakie ?

Comment

ale to nic nie przerabiasz stare głośniki odkręcasz przykręcasz pierścienie mdf a do nich głośniki

Comment

Witam . Tak nie do końca nic nie przerabiasz , ja wymieniałem przód na Diorę 160 mm i musiałem powiększać otwory bo nie chciały wejść i dystanse zrobił mi kolega , bez nich nie wejdą . Ważne aby były płytkie to wejdą . Z tyłu 135 mm weszły bez problemu .

Comment

w takim razie z przodu montuję najpierw dystanse mdf + głośniki 165 mm i pasują w miejsce oryginalnych a z tyłu dystanse mdf i tez mogę zamontować 165mm lub bez dystansów 135mm, dobrze rozumiem?

Comment

Witam

Podepnę się pod temat.
                    Czy te same dystanse pod głośniki 165 pasują do przednich i tylnych drzwi ?
                    Zmierzyłem u siebie rozstaw śrub montażowych i jest to 12 cm w poziomie i pionie.

Comment

Na tył do 5D nie potrzeba dystansów. Szyba nie opuszcza się tam tak nisko więc głośniki nie przeszkadzają. Jak chcesz na siłę zamontować to z tyłu są dokładnie takie same głośniki jak z przodu więc i dystanse będą pasować.

Comment

odgrzewam kotleta a czy ktoś wie czy w polskich wersjach bez głośników z tyłu są chociaż kable ? czy trzeba ciągnąć nowe...?

nie w sprawie kotleta ale Regulamin nieco pominąłeś ... nadrób to .
                        r7
                        Last edited by rambo7; 31-01-2014, 07:49.

Comment

Working...
                        X