Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Samoczynne zamykanie drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez garf78 Zobacz posta
    W koncu zauwazylem 1 zaleznosc u siebie, jak zamkne auto i zostawie je na pare minut. Potem otworze z pilota, ale nie dotkne drzwi to same sie zamkna po 30 sek. Natomiast jezeli tylko otworze drzwi i zamkne z powrotem to juz sie nie zamykaja same. Doszedlem do wniosku ze to komp warjuje bo juz innej przyczyny nie widze. Jak bede mial tylko chwile to to zrobie
    Już pisałem o tym, jeśli otworzysz drzwi z pilota i nie siądziesz (nie otworzysz drzwi) to alarm traktuje to jako przypadkowe otwarcie i zamyka auto.

oto cytat z manuala mojego alarmu Prestige Audiovox

"W momencie wyłączenia (rozbrojenia) pilotem, system czeka 30 sek. na otwarcie którychkolwiek drzwi lub bagażnika. Jeśli w tym czasie którekolwiek z tych drzwi nie zostaną otwarte, system potraktuje wyłączenie jako przypadkowe (niezamierzone) i samoczynnie się uzbroi. Funkcja ta jest na stałe - nie można jej wyłączyć."

Samouzbrojenie pełne:

"Ten rodzaj samouzbrojenia jest fabrycznie wyłączony. Aby uruchomić też funkcję należ zgłosić się do serwisu. Samouzbrojenie pełne polega na samoczynnym uzbrojeniu alarmu każdorazowo po zakończeniu jazdy - nie musimy pamiętać o użyciu pilota"

pzdr.
    Adam
    sigpic

Comment

Hmm niby all sie zgdadza,ale jakies 2 m-ce temu zamknal mi 30 sek po wyjeciu kluczyka ze stacyjki jak jeszcze bylem w srodku. I to 2 razy bo specjalnie to sprawdzalem. Od tamtej pory jjuz tego nie ma. Ale spoko nie ma co gdybyac zresetuje kompa jak bedzie cieplej i zobaczymy

Poprawka Adam1979 miales 100% racje, odnosnie tego zamykania. Wielkie dzieki pozdrawiam . Masz piwo
      Last edited by Gość; 25-01-2009, 22:25.

Comment

cieszę się, że mogłem pomóc.

pzdr.
        Adam
        sigpic

Comment

Witam. Temat pokrewny, więc napiszę co moją Hanię boli. Mam podobno w aucie system antynapadowy. Po zamknięciu drzwi i uruchomieniu silnika system zamyka drzwi. Problem jest w tym, że raz zamyka, a czasami nie. Nie mogę rozpracować od czego to zależy i sprawia to wrażenie raczej losowego działania. System podobno był montowany fabrycznie w salonie w Polsce. Może ktoś spotkał się z tym problemem?

Comment

Working...
          X