W diagnostyce SRS wyskoczyły mi 3 błędy migowe 33 , 43 , 97 . Czy ktoś wie jak można je odczytać ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kod SRS 33,43,97 jak odczytać co to za błędy ?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
No tak, do linka potrzebujesz być klubowiczem :P
33 Napinacz pasa kierowcy - zwarcie w obwodzie
43 Napinacz pasa pasażera - zwarcie w obwodzie
no a błędu 97 na tej liście nie ma
Comment
-
Dla VII generacji, dokładnie to jest tak:
DTC 43: Prąd napędzanego silnika jest za duży (dot wspomagania),
DTC 33: Usterka w obwodzie elektrozaworu hamującego (usterka doty skrzyni automatycznej - nie jestem pewny czy dobrze odczytałeś Kod:
Wymienić zespół zaworu sterującego ciśnieniem koła napędowego CVT lub zespół zaworu sterującego ciśnieniem sprzęgła startowego CVT, jeżeli wyniki pomiarów nie mieszczą się w wymaganym zakresie. Wymienić zespół obudowy zaworów dolnych, jeżeli wyniki pomiarów zespołu zaworu sterującego ciśnieniem kół pasowych CVT lub elektrozaworu blokady nie mieszczą się w wymaganym zakresie).
DTC 97: nie ma przypisanego Kodu DTC pod tym numerem, musiałeś coś źle odczytać.
Łatwiejszy i pewniejszy (w zasadzie 100%-wy) jest odczyt za pomocą skanera.
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Comment
-
oczywiśće, bo nie są to błędy SRS !, a który "autorytet" to stwierdził?
już raz pisałem koledze by nie pisał bzdur... (to sie obraził) tu jest podobnie - sugestia odpowiedzi w pytaniu:
Kod SRS 33,43,97 jak odczytać co to za błędy ? - no to jest oczywiście nie prawda, tak podany Temat jest w sprzeczności sam ze sobą ...
pytać o błędy sugerując odpowiedź ...SRS ...?! ... trudno komentować, albo ktoś wie lepiej albo nie wie co pisze
a skąd masz tą pewnośc że kolega dobrze odczytał błędy? - ja nie mam tej pewności.
Pewnośc mam co do kodów dla VII generacji jego modelu - bo mam przed sobą Procedurę naprawy dla podanych kodów i nie ma tam mowy w przypadku DTC:33 o SRS...
i wogóle nie ma mowy o DTC:97 - nie istnieje w bazie Honda Data System dla VII generacji.
stąd moje wątpliwości w podane informacje.
Swoje typy podałeś z (globalnej/ogólnej) bazy, ok, ja podaję to co jest przypisane dla VIIgen modelu który ma kolega maciek711 może sa jakieś różnice ... nie wiem, nie znam sie... podaję co widzę.
Last edited by rambo7; 08-03-2012, 21:55.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
No dobraNie znam się... tak tylko sie zdziwiłem, że podajesz coś innego, bo u mnie kody ze skanera pasowały do tych kodów srs z 'manuali'
Comment
-
Kolejny raz kolega Rambo wchodzi w paradę najpierw z sensorem teraz kodami błyskowymi SRSw serwisie Hondy do którego dzisiaj dzwoniłem nikt nie miał problemu z odpowiedzią na pytanie o sensor czy o numer kodów SRS . A Rambo biedak siedzi przed procedurą naprawczą i szuka DTC:97
Nie ta książka :
Dla czytelników forum :
błąd 97 z kodów SRS dla rocznika 01-05 to : wewnętrzna usterka modułu Airbag
Temat do zamknięcia
Comment
-
po pierwsze kolego to w modelu który posiadasz test diagnostyczny jest wykonywany za pośrednictwaem urządzenia servisowego HDS - każde ASO w polsce takowy posiada i wyłącznie takim dokonuje diagnozy takich modeli jak Twój.
Więc skoro tylko dzwoniłeś a nie poddałeś silnik testowi diagnostycznemu - to tak naprawde wszystko co piszesz jest niewiarygodne i nie ma sie co spinać.
Posaidam kolego dostęp do Procedur diagnostycznych ASO Hodny i nie ma mowy byś miał inne informacje rózniące się od moich...wykluczone !
no chyba że ta stacja na której byłeś nie ma autoryzacji, więc wogóle nie ma o czym gadać.
Więc skoro dzwoniłeś a nie byłeś i nie poddałeś auto diagnostyce w ASO to tak naprawde nic z tego co napisałeś nie jest pewne.
Zapytać o wyjaśnienie błedów 33,43,97 to co innego, dokonać diagnozy za pomocą Testera HDS Hondy to co innego - więc gdybyś zapłacił... byś się dowiedział prawdy.
Więc nie skanowałeś silnika bo zapisy po takiej diagnozie podane byłyby (przez ASO) wg szyfru DTC: PXXXX a nie numeru kodowego złożonego z 2 cyfr tak jest w przypadku starszych wersji np. VI generacji.
Wiec w aso wyjaśnili ...darmo co to jest 33, 43, 97 ok ... nie przeczę.
Ja nad niczym kolego nie siedzę i nie szukam kodu 97 bo jak mówię dla modelu VII generacji go nie ma! i to na pewno nie jest wewnętrzna usterka modułu Airbag.
na zakończenie, nie jestem Ci wrogiem ale jeśli nie umiesz korzystać z Forum to będę pierwszym Twoim recenzentem, i nie wypowiadaj sie ironicznie na mój temat bo jeśli wniesiesz przynajmniej pół z tego co ja do tego Forum to wtedy możemy pogadać.
Ja jak widzisz chętnie pomogenatomiast nie akceptuję amatorki - ktoś to czyta i pisanych głupot nie zakceptuję.
Natomiast nie potrafisz wyciągać odpowiednich wnisków, mając ode mnie wczesniejsze uwagi.
Nie myśl sobie że na tym koniec i temat do zamknieciabo niestety to dopiero początek problemów gdyż nie rozwiązałeś żadnego z nich, mówisz że wiesz lepiej
...ok zobaczymy
.
Temat zamknę z przyjemnościąbo nic tu ciekawego i tak już nie bedzie, zamiast korzystać to się spinasz i walczysz ... chętnie śledził będę temat kodów 33, 43, 97
, lub innych...
.
Za wypowiedź pod moim adresem w myśl Punktu 5 Regulaminu Forum przydzielam Ci ostrzerzenie.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment